Најновије

КОШМАРНИ СНОВИ СЕ ОСТВАРУЈУ: Настаће општи економски хаос, Србија види над амбисом! (ВИДЕО)

Оно што је Александар Вучић урадио са избацивањем гомиле небитних података на табли, јесте играње једне кловновске улоге, или што би Французи рекли „опсењивање простоте“. И он хоће да опсењује онај део људи који ће да му аплаудира и каже: „Јао, како си ти паметан, шта си све набифлао, и шта имаш  углави“. Он се тиме удвара најнижем бирачком слоју и очигледно хвата залет за изборе које је најавио, изјавио је професор Иван Пајовић, доктор економских наука, приликом гостовања у емисији Луча канала Прави одговор.

Протести грађана у Београду. (Фото: Правда)

Чак и да је те податке Вучић стварно научио напамет, тј. да није користио помоћ „бубице“ у уху, он је упитао, „чему то и која је сврха осим опсењивања простоте“, али и да је за озбиљне људе то „будалаштина за подсмех“.

Међутим, он је рекао и неке податке о којима Вучић не прича, а то је јавни дуг. 

- Шта значи људима кад им споменете БДП? Али зато разумеју кад има кажете да је јавни дуг 40 милијарди евра, и то без дугова јавних предузећа. Само ЕПС дугује између 1,5 и 2 милијарде долара. И долазимо до ситуације да ће све  живо из јавног власништва ићи на добош, чак и шуме и национални паркови – упозорио је Пајовић, додавши да се ради о плану трансформације власништва државних предузећа у акционарска друштва.

Он је рекао да ће након приватизације ЕПС-а доћи до повећања цене струје, и да ће настати општи економски хаос. Дугови се, према његовим речима, неће моћи враћати, и десиће се „црни сценарио“, и „кошмарни снови ће се остварити“, па ћемо давати тзв. породичну сребрнину, односно најзначајнија богатства Србије.  

Пајовић је навео да су наше девизне резерве око 20 милијарди долара, да оне „нису наше“ јер их контролишу странци, али и да је само прошле године из Србије изнето преко 20 милијарди, дакле више него што износе те девизне резерве.

Он је рекао да се Руси не држе изјаве да своје злато због уведених санкција неће продавати Западу. 

- Русија је једна од највећих произвођача злата, а огромна већина њеног злата одлази до лондонског Ситија. И мислите да је то заустављено? Не. Та прича се наставља даље – открива Пајовић, који је навео и неке чудне чињенице везане за руску рубљу.

Такође, је говорио да Кина, даје кредите Африци, а заузврат узима важне инфраструктурне објекте или део територије, те да се у том смислу понаша попут западних колонијалиста, а да та опасност прети и Црној Гори и Србији. Он је коментарисао и да ли ће се нешто променити доласком Трампа или Роберта Кенедија за председника САД, али је изнео критике на тај систем владавине две странке, „од које се не зна која има глупље име“, те констатовао и да Федералне резерве САД „нит су федералне, нит су резерве“. На крају је подсетио браниоце лика и дела Слободана Милошевића на све пљачке које је извео тадашњи режим. Детаљније о свему погледајте у емисији на каналу Прави одговор.

УКРАЈИНЦИ ЗАУЗЕЛИ НАСЕЉЕ: Руси се повлаче на ''Суровикинову линију'' (МАПА)

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА