Најновије

Невиђена дрскост Запада - хоће да им предамо Косово за шест месеци!

Епско незнање, врхунска осионост или чист безобразлук стоје иза лаконски изречене поруке Мирослава Лајчака да косовско питање мора да се реши до краја ове године јер током 2024. Косово неће бити у центру пажње.
КФОР (Фото: Јутјуб)

КФОР (Фото: Јутјуб)

Превејани и вајни специјални представник ЕУ за дијалог Београда и Приштине извукао је у уторак из чаробног рукава тај рок пред изаслаником САД за Западни Балкан Габријелом Ескобаром, на јавној дискусији у Атланском савету о кризи на северу Косова и Метохије.

Да дрскост буде епохална, Лајчак је без блама, скрупула и без икаквог обзира образложио и да Косово као тема мора да се штиклира до Нове године јер следе избори у ЕУ и Сједињеним Америчким Државама.

Отприлике, надрндани колонизатор је устао на леву ногу и поручио „балканским племенима“:

„Немамо ми времена више да се бавимо вама јер имамо преча посла. Договорите се онако како ми наредимо“!

У преводу, порука Србији је више него јасна – прихватите до зиме такозвани „Европски план“ и „Охридски споразум“. А по отвореној наредби Габријела Ескобара изреченој ове недеље, ти споразуми значе само једно: Срби, признајте независност Косова!

Шест векова за шест месеци

Калкулација је јасна, спор који, грубо речено, траје више од век и по, ако рачунамо од формирања албанске Призренске лиге на српском Косову, требало би да окончамо тамо с јесени, после годишњих одмора у Бриселу и Стејт дипартменту, а пре њихових изборних кампања.

Тачније, више од шест векова од Косовског боја кад су Лазари и Обилићи одбранили Европу од Османлија, бриселски апартчик без трунке зазора сабљом наређује Србима да беспоговорно предају Косово у року од шест месеци.

Практично, Срби би требало да се одрекну Високих Дечана, задужбине Стефана Дечанског из 1335. године, јер у 2024. витални Бајден има тешке кондиционе припреме за напад на још један мандат у Белој кући (саграђеној око 1800. године, четири века после Боја на Косову).

Србија, значи, мора да се одрекне родне куће, Пећке патријаршије која је основана 1346. године, да би Лајчаци и Вархељи могли мирне главе да оду после Божића на скијање и спремни и препланули да дочекају нову предизборну трку идућег пролећа.

Прецизно речено, Америка (откривена као територија 1492. године), очекује од Београда да одустане од своје земље на којој је 1307. године, у царском Призрену, краљ Стефан Милутин подигао Цркву Богородице Љевишке.

Не знамо само, зашто нам само европске бирократе раније нису рекле да им се жури. Да смо знали да имају обавезе, па ми бисмо још 1999. године одустали од Косова и не бисмо ушли у рат са 19 НАТО држава.

Да смо знали да се Лајчак спрема за кампању, ми бисмо давно признали да су УЧК убице и терористи - прави власници Грачанице, Косовске Митровице и винограда Велике Хоче и Ораховца.

Да смо знали да Бајден мора још једном да постане председник Америке 2024. године, ми бисмо му још деведесетих година прошлог века, кад је био у пуној снази и прескакао по пет степеница на авиону, поклонили Косово и не бисмо чекали овај цајтнот сада.

Да су нам лепо рекли да треба да се сами укинемо и згазимо сопствено постојање и државни Устав за пола године, не бисмо ни мењали највиши државни акт 1990. ни усвајали нови 2006. године који каже да су Косово и Метохија саставни део Србије.

Ал добро, никад није касно да нам Мирослав Лајчак саопшти историјски рок да завршимо тај велики генерацијски посао.

Сад лепо знамо да до срећне нове 2024. године морамо да поништимо миленијумско биће Србије. Да одустанемо од Косова и Метохије, укључимо телевизор, отворимо апликације и гледамо кампању за ЕУ и САД изборе.

Да машемо шареним заставицама и да навијамо за Лајчака, Ескобара и Бајдена.

Прочитајте ОВДЕ о Аргентини као могућем узроку “трећег светског рата”

Извор: Спутњик / Предраг Васиљевић

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА