Најновије

ПОЗНАТИ РЕДИТЕЉ НАЈОДВРАТНИЈЕ ИЗВРЕЂАО СРБЕ У ЦРНОЈ ГОРИ: Они су: "Полуартикулисани чопор, хуманоидна врста, пијанци, хипстери, мимовци..."

Црногорски редитељ Данило Маруновић извређао је на друштвеним мрежама вернике који већ месец дана бране светиње СПЦ у Црној Гори, а самим тим изазвао и бурне реакције.

Илустрација (Фото: Јутјуб)

- Прошла је велика поворка литије, у близини моје зграде… Са звучника је ишла песма која је у далекој намери "духовна" али у бити класичан турбо народњак са оријенталним - турским кључем. Познати промукли, рурални, они назални, полуартикулисани крици, они из народњачких трилера… У тој рици се понекад препознају "светиње" и "косово"… Нечије туђе заставе, али искрено не остављају утисак да су залутале…о тој "духовној", молебанској шетњи, јер је и све остало ту залутало… Јасно артикулисана мржња. Према свему што је другачије од тог чопора. Примитивизам у оригиналном формату. Ипак, ништа ново, сви смо одрасли уз овакве људе, негде у својој близини. Али ми немојте сервирати ово као алтернативу за будућност, немојте ми замењивати тезе да су ови храбри појединци који се боре за бољу Црну Гору, немојте ми ове литије представљати као грађанске протесте, јер то нису. Али јесте, морам бити искрен, јако забавна симбиоза те две хуманоидне врсте: пијаних српских националиста и фејсбук хипстера, марвеловаца и Мимоваца. Шетајте! - навео је он, преносе Независне новине.

 

Милу се дрма власт, на литијама против отимања светиња и многи чланови његове странке!   Прочитајте ОВДЕ   све детаље.

Извор: независне новине

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА