Најновије

"СРПСКИ ТЕРОРИСТИ" НА КОСМЕТУ: Шиптари објавили заплену оружја и тврде Србија спрема рат (ВИДЕО)

КОСМЕТ - Полиција тзв. независног Косова је објавила видео заплене велике количине наоружања, а како тврде, реч је о "српским терористима" који припремају сукобе на Косову и Метохији.
Оружје (Фото: Јутјуб)

Оружје (Фото: Јутјуб)

По свему судећи, Курти се неће зауставити и наставља да промовише Србе као терористе који желе ратне сукобе на Космету, а све са циљем стварања мотива међународној заједници да Срби буду "окривљени” за евентуално избијање рата на Космету.

Генерални директор тзв. косовске полиције Газменд Хоџа рекао је данас на конференцији за медије да је оружје које је Косовска полиција синоћ у Звечану пронашла у аутомобилу било „намењено за терористички напад на грађане, институције и снаге безбеднсти на северу, укључујући и Кфор“, преноси Коха.

„У аутомобилу је пронађено девет „зоља“, два лансера, две „осе“, једна минобацачка граната, 21 бацач граната, 20 тромблона, два пунила у праху, десет дугих аутоматских пушака, један револвер, један пригушивач за пиштољ, 51 дуги шаржер, пет шаржера за пиштоље, 5.756 комада муниције различитог калибра, 18 Молотовљевих коктела, 17 пиротехничких средстава, 14 уређаја за пуњење и пет војних ножева“, рекао је Хоџа.

Према његовим речима, пронађено је и 11 непробојних и тактичких прслука, девет војних униформи, један двоглед, маска против тровања гасовима, један војни душек за потребе снајпериста, телефони, три радија и одређена количина наркотика.

Петар Петковић, директор Канцеларије за КиМ, обратио се јавности поводом ових навода, тврдећи да је реч о подмуклим преварантима.

Синоћ у 19.40 у насељу Колонија у Звечану већи број припадника Росу, наоружаних до зуба, упали су у ово место и сат времена после тога Приштина је саопштила како је пронађен аутомобил са београдским регистарским ознакама у ком су наводно пронашли извесну количину оружја и експлозива.

Одмах су напали Београд да стоји иза планова да се догоде терористички напади на грађане и институције тзв. Косова и то је саопштио Џелал Свечља, министар унутрашњих послова привремених приштинских институција.

Док се чека да дође тим Кфора, Свечља већ излази са информацијом да су пронађене „зоље“, „осе“, експлозив…

Наше службе безбедности, пре свега БИА, пронашле су информације и обавестиле готово најмоћнију земљу и обавештајну службу, много сати пре акције.

„Предузимајући активности, БИА је прикупила информације да привремене приштинске институције и њихове службе, на плану даље дестабилизације, припремају нова хапшења Срба и изазивање нових међуетничких сукоба и протеривање Срба. Припадници косовске полиције, илегално оружје и муницију које су запленили од грађана албанске и српске националности, транспортују из свих подстаница косовске полиције у регионалне дирекције, а потом превозе у базу специјалних јединица Белведере у јужном делу Митровице. Њихова намера је да то оружје злоупотребе за нова хапшења Срба или да их ускладиште на неку од локација на северу КиМ, а потом наводно пронађу и оптуже Србе за припрему оружане побуне“, цитирао је Петковић документ БИА.

Он је додао да је упозорено како то може да се догоди пред Видовдан, али се већ догодило јуче.

План Аљбина Куртија и Приштине био је да оружје подметну Србима да би то био повод за нова хапшења и кризе на северу КиМ, додао је Петковић.

Регистарске таблице које су нађене на возилу у Звечану истекле су 2020. године, и на њима је дупло В, које више није у употреби, навео је Петковић.

„Реч је о возилу које је украдено и за којим се и даље трага, а крађа је пријављена месец дана пре истека регистрације“, објаснио је Петковић и додао да је свакоме јасно о каквим преварантима и лажовима је реч.

Погледајте:

 

 

Прочитајте ОВДЕ више о првом удару руске армије по Вагнеровцима

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА