Најновије

''ВАГНЕР'' ПРЕДАЈЕ ТЕШКО НАОРУЖАЊЕ ВОЈСЦИ: ''Потпишите уговор или идите у Белорусију''

Председник Русије Владимир Путин је претходног дана предложио борцима ПВК „Вагнер” да потпишу уговор са Министарством одбране, да напусте службу или „оду у Белорусију”. У Државној Думи, где припремају предлог закона о приватним војним компанијама, рекли су да ће се променити структура и број ''Вагнера''.

Вагнер (Фото: принтскрин)

ПВК „Вагнер“ се припрема за пребацивање тешке војне опреме јединицама Оружаних снага Русије, саопштило је Министарство одбране Русије, преноси ТАСС.

„У току су припреме за пребацивање тешке војне опреме активним јединицама Оружаних снага Русије“, наводи се у саопштењу.

У ноћи између 23. и 24. јуна, оснивач Вагнерове групе Јевгениј Пригожин оптужио је Министарство одбране да је погодило логор његових бораца и обећао да ће одговорити. Ујутро 24. јуна, снаге Вагнера блокирале су штаб Јужног војног округа у Ростову на Дону и кренуле на север ка Москви. Министарство одбране Русије негирало је оптужбе бизнисмена и назвало их провокацијом. Руски председник Владимир Путин сматрао је Пригожинове поступке издајом и упозорио је да ће организатори догађаја одговарати.

Увече истог дана, Пригожин је разговарао са белоруским председником Александром Лукашенком, услед чега је одлучено да се Вагнерове колоне распореде и борци оду у своје теренске логоре. Оснивачу Вагнера, како је рекао портпарол Кремља Дмитриј Песков, обећано је да ће моћи да путује у Белорусију под Путиновом гаранцијом.

Више о овоме прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА