Најновије

СНИМАК СА ПРВЕ ЛИНИЈЕ: Налети украјинске војске код Соледара и руска одбрана (ВИДЕО)

Борци 200. бригаде Јужне групе руских трупа за дан су одбили четири напада Оружаних снага Украјине, јавља репортер РИА Новости са лица места.

Руска војска (Фото: РИА Новости)

"Недељу и по дана било је великих налета непријатеља, он се накупио и ушао са тешком опремом и са припремом артиљерије. Наша пешадија стоји напред и задржава непријатеља", рекао је извиђач са позивним знаком Вжик.

Према његовим речима, украјинска војска напада уз помоћ тенкова и оклопних возила. По правилу, украјинску оклопну групу предводи тенк, а затим оклопно возило са пешадијом.

"Недавно је дошло до налета на наше положаје и сада јасно видимо: непријатељски БМП је уништила посада противтенковског ракетног система. И још један МТЛБ је погођен, а видимо и још један уништени БМП", рекао је оператер дронова.

Током рада репортера на положајима 200. бригаде, оператери су дронова пронашли дим од артиљеријског поготка, вероватно из хаубице Д-30 калибра 122 мм. Координате су предали артиљерцима за противбатеријску борбу.

На снимку који је снимио оператер дронова види се како украјинске трупе тенком погађају руске положаје, а као одговор војници 200. бригаде им уништавају тенк, исправљајући рад уз помоћ дрона.

После извесног времена украјинска команда баца групу бораца у ово подручје, на њих се такође пуца. Укупно су током дана руски војници осујетили четири таква покушаја Оружаних снага Украјине да се учврсте.

О тајним преговорима Вашингтона и Кијева прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА