Најновије

Миодраг Прековић: Злоупотреба убиства у циљу промоције агресивне ЛГБТ и џендер идеологије

У Србији се догодило још једно монструозно убиство, у коме је настрадала тек пунолетна особа. Уместо да још снажније сви заједно покушамо да дамо конкретне мере и предлоге како би се зауставило нарастајуће насиље, добили смо злоуоптребу једне такве несреће у циљу промоције агресивне ЛГБТ и џендер идеологије. 

Пише: Миодраг Прековић

Убијена особа је била трансродна, дакле неко ко је рођен као један пол, али се осећа као други. У овом случају је у питању мушкарац који се осећа као жена. Одмах су поједине политичке организације похрлиле да то опишу као фемицид, што у овом случају није и не може бити. Зашто? Прво, чак и по међународној дефиницији трансродност је стање родног идентитета или изражавања особе које није у складу с полом одређеним при рођењу. Што значи да је у овом случају убијен мушкарац (који се осећа као жена, али то биолошки није), а не жена. Самим тим се никако не може говорити о фемициду, којим се описује чин убијањa жена, а главни мотив за убиство је мржња према њима. 

Нико не сме бити дискриминисан на послу, у институцијама или на улици због свог сексуалног опредељења или, не дај Боже, малтретиран, претучен или убијен. Међутим, док једни причају о фемициду, други (професионални геј активити) су брже боље за овај гнусни злочин оптужили традиционалне вредности. То представља потпуну замену теза која се коси са здравим разумом, али и покушај манипулације  како би се грађани Србије довели у заблуду да су људи који поштују традиционалне и породичне вредности насилници. Међутим, истина је (бар у овом случају) потпуно другачија. Наиме, убица није неко ко припада делу популације која негује традиционалне вредности, већ управо ЛГБТ+ заједници јер је реч о убиству једног мушкарца (који се осећа као жена) од стране другог мушкарца који му је био емотивни партнер. Да ли због тога треба оптужити целу ЛГБТ+ заједницу? Наравно да не, јер монструма, нажалост, има свуда. 

Чињеница је да живимо у друштву препуном агресије и насиља и да сви, неподељено, морамо да радимо на томе да се то насиље заустави. Очигледно да то није свима јасно и да су појединима важнији политички поени и промоција агресивне џендер идеологије. Убиство је злочин и свако ко га почини мора за то да одговара у складу са законом, али оно не сме бити политички и медијски злоупотребљавано у било које сврхе, а поготово не у оне које желе да наметну било коју тоталитарну идеологију. 

Породици настрадалог изјављујем најискреније саучешће уз наду да се овакви злочини, ма ко да је у питању, никада неће поновити.

БРИТАНСКИ ПОЛИТИЧАР ЗАПРЕПАСТИО АЛБАНЦЕ: Ако српска војска уђе на Косово НАТО неће интервенисати

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА