Најновије

БРУТАЛНО СКАНДАЛОЗНО:Новинар Милован Бркић добио озбиљну робију

Потпуно неочекивано и нереално.

Веће Вишег суда у Београду осудило је данас Милована Бркића на казну затвора од годину и два месеца, јер је 8. маја на протесту Србија против насиља позвао да се силом промени њено уставно уређење, свргну највиши државни органи и њихови представници.

Судија је казао да је од отежавајући околности на страни Бркића то што је раније осуђиван за кривично дело угрожавање сигурности, док је од олакшавајућих околности навео његово здравствено стање, старосну доб и да је допринео утврђивању чињеница током суђења.

Ово је првостепена пресуда, на коју тужилаштво и одбрана има право жалбе Апелационом суду у Београду.


Бркићу је суд у казну затвора урачунао време проведено у притвору од 8. маја и продужио му притвор који може трајати до упућивања на издржавање казне или уколико издржи казну на коју је осуђен у притвору.

Суд га је обавезао да плати трошкове судског поступка.

Бркић је по завршетку читања пресуде рекао: "Данас ћу престати и воду да пијем и умрећу за два дана".

Он је проглашен кривим за кривично дело позивање на насилну промену уставног уређења.

Публика у судници је бурно реаговала на пресуду.

Тужилаштво је у оптужном акту било предложило суду да окривљеног осуди на казну затвора од две године.

Како је прецизирано у оптужном акту, постоји оправдана сумња да је окривљени Бркић 8. маја 2023. око 18 часова на Тргу Николе Пашића у Београду, током протеста Србија против насиља, у намери угрожавања уставног уређења Републике Србије, позвао да се силом промени њено уставно уређење, свргну највиши државни органи и њихови представници, односно Народна скупштина и председник Републике Александар Вучић.

Бркић је на обраћање НН учесника скупа речима Ево чули смо сад, какав је ваш коментар господине Бркићу", поред осталог рекао:

"Никад нисам био тужнији. Долазио сам на сваки протест. Ломио сам, посветио сам живот, сваке недеље Вучић описује како сам ја рекеташ, како ширим лажне вести, како покушавам да га убијем.

Данас сам тужан. Српска опозиција је показала своје јадно, бедно лице.

Да се није усудила, госпођа није поменула главног кривца Александра Вучића, тог злочинца који је од нас одузео сваку наду, погледајте како ће се осећати ови људи кад стока опозиционих посланика се крије иза леђа ових грађана. Нема нама спаса. Изгледа ће морати млади клинци да пушкама реше судбину Србије. Десиће се шта се десити мора. Каква протестна шетња, ми треба да уђемо према Скупштини да ухватимо идиота и да му откинемо главу....".

НАТО КРЕЋЕ ДИРЕКТНО НА СРБИЈУ: Овај ударац је потенцијални рат и са Русијом

Тонски и видео запис ове изјаве потом је објављен у целини у трајању од 10,18 минута на Интернет страници на налогу Србин инфо, под називом послушајте цео говор, без цензуре, због којег је Бркић одведен у затвор.

Један део видео и тонског записа је објављен на порталима различитих јавних медијских кућа, те тиме био доступан великом броју грађана.

РОЈ НАТО АВИОНА КРУЖИ ОКО РУСКЕ ГРАНИЦЕ: Стигао авион "судњег дана"

Извор: Танјуг.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА