Најновије

Спаљени пољски и чешки тенкови, поред њих догоревају америчка оклопна возила (ВИДЕО)

Први видео приказује уништење пољског тенка ПТ-91 Тварди који су користиле снаге кијевског режима. Снимци које су недавно поделили руски војни извори показују војну опрему коју је украјинска војска изгубила на линијама фронта у Запорожју.

На снимку се види уништени чешки тенк Т-72, који је очигледно експлодирао на руској мини и уништен артиљеријском ватром или ударима противтенковским вођеним пројектилима. Друго возило које се види уништено на снимку је оклопни транспортер М113 америчке производње.

Последњи тенк приказан на снимку је пољски тенк ПТ-91 Тварди у пламену. Украјински званичници су с поносом изјављивали непробојност ових возила, што се испоставило да није ништа друго до још један мокри сан кијевског режима.

Пољски тенкови ПТ-91 Тварди су модификација совјетских Т-72М1, пуштених у продају почетком 80-их. Први ПТ-91 појавили су се у Украјини још 2022. године како би надокнадили губитке кијевских совјетских тенкова. Додатне испоруке су обављене 2023. Укупно је Пољска имала око 200 ПТ-91, док је око 90 тенкова пребачено у Украјину.

РУСКА КОНТРА У РАНУ ЗОРУ: Уништена четири америчка војна возила, Украјинци бежали остављајући мртве и рањене (МАПА)

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА