Најновије

У процесу демилитаризације Украјине, Русија је успела да паралелно темељно демилитаризује и САД

Ствари стоје овако: друга година специјалне војне операције (СВО) показала је да амерички војно-индустријски комплекс није спреман да обезбеди ратна дејства великих размера, пишу РИА Новости.

Америчка возила у Украјини (Фото: Јутјуб)

Лудачка идеја «Ујка Сема» да преплави Украјину оружјем предвиђала је... само блицкриг. Наводно, Русија ће брзо да изгуби, да упадне у хаос грађанског рата, након ког ће на њеним руинама Американци инсталирати своје марионете и са њима кренути на Кину.

Звездасто-пругасти лешинари нису планирали исцрпљујући рат.

Испоставило се да хваљена америчка наменска индустрија не производи муницију у обиму који је потребан за дуготрајни рат.

Неко ће рећи: америчка наменска производња је најбоља у свету. Творци оружја и технике «made in USA» тврде да је то «производна уметност».

Сигурно је да је тако, али како кажу у Одеси, постоји једна нијансица.

Њихова војна индустрија одлично је увезана са извозом гламурозне технике која кошта стотине милиона долара. Она уопште није прилагођена за велики конвенционални рат – рат у коме дејствује артиљерија и где се троши огромна количина муниције, рат у коме гламурозна техника једнако добро гори као и стара и демодирана, техника којој недостају резервни делови, а војницима муниција.

Зашто се то догодило? Као прво, америчка држава је након Другог светског рата изгубила контролу над наменском индустријом и предала је у приватне руке. А производњом војне технике дрмају финасијери.

Разуме се да њих интересују само долари. Зато компаније са државом склапају уговоре на максимално могуће износе и производе супер скупу технику – типа невидиљивих авиона чија вредност премашује стотине милиона зелембаћа.  

Затим се ова гламурозна техника извози. Профити компанија расту, акционари су задовољни и све је као у рају.

Ствар је далеко гора када је реч о производњи обичних Стингера, артиљеријске муниције, чак и обичног барута. Цена муниције је ниска, ту не можете да се уградите и отимате. Тако да је производња витално неопходне муниције у зони губитка.

А «демократски арсенали», којима је требало потхрањивати бандеровске Оружане снаге Украјине, опустошени су, америчкој одбрамбеној индустрији «нанесена је озбиљна штета».

У процесу демилитаризације Украјине, Русија је успела да паралелно темељно демилитаризује и САД.

Исповести команданата украјинских снага: Истина о „контранападу“ коју сви крију

Извор: Fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА