Најновије

ТРЕСЛА СЕ ТРИ ГРАДА У СРБИЈИ: МУП издао важно саопштење око земљотреса

Земљотрес је јутрос погодио Србију, а како је наведено на сајту Сеизмолошког завода Србије тресла се Косовска Митровица.

Земљотрес се догодио два и по сата иза поноћи а био је јачине 2, 6 степени по Рихтеру.

Током ноћи опет се тресао и Крагујевац око 2, 30 сати, такође, и био је јачине 1, 6 степени по Рихтеру, а погодио је нешто јачи и Крушевац јутрос око 6.30 сати, а био је 1,7 степена по Рихтеру.

Крагујевац је и синоћ погодио земљотрес, и грађани су га осетили. Био је јачине 3,8 степена по Рихтеру.

Потрес се догодио у 19.25 часова.

Савети МУП-а за понашање током земљотреса

Сектор за ванредне ситуације МУП-а саветује грађане да не паниче, не покушавају да беже, већ да се спусте на под, склупчају и заштите главу.

Уколико се налазите унутар куће за време земљотреса, потребно је наћи заклон на безбедним местима, као што су довратници, носећи зидови, место испод стола, чврстог намештаја. Потребно је да покријете лице и главу рукама и склоните се у угао унутрашњих зидова посторије. Ту треба остати док потрес траје.

Потребно је удаљити се од стакла, прозора, спољних зидова и врата и било чега што може да падне, попут лустера или полица. Уколико сте у кревету, спустите се поред кревета и заштитите главу. Треба остати у кући док потрес не престане и док не буде безбедно да се изађе. Највише повреда настаје кад људи покушавају да изађу из зграде за време потреса.

Све док земљотрес траје, треба избегавати степеништа и лифтове које не треба користити. Не треба излазити на терасу или балкон, нити држати полице изнад кревета. Уколико сте у близини високе зграде или унутар ње, склоните се од стакла и спољних зидова.

КАКВО ПОНИЖЕЊЕ ЗА ЗЕЛЕНСКОГ: Руси му послали поруку испред заробљеног "Бредлија"

Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА