Најновије

КИДАЊЕ НА СВИМ ЛИНИЈАМА ФРОНТА: Од Запорожја преко Макаровке до Пјатихаткија

Руске специјалне снаге ликвидирале су украјинску диверзантску групу у запорошком правцу, рекао је Спутњику извор у безбедносним структурама.
Ракетни системи (Фото: Скриншот)

Ракетни системи (Фото: Скриншот)

„Наши момци су прецизним ударом погодили групу украјинске војске која се окупила у шуми. Највероватније су хтели да нападну наше упориште, али смо их пронашли и ликвидирали“, рекао је извор. Он је додао да се све догађало током ноћи, а украјинска војска је хтела да искористи ефекат изненађења.

Одреди руске војне групе „Исток“ су у јужнодоњецком правцу пресекли кретање Оружаних снага Украјине према Макаровки, саопштио је начелник прес-центра групе „Исток“ Олег Чехов.

„Ватром из артиљерије уништени су самоходни артиљеријски уређај 'Гвоздика' у Великој Новоселки, две минобацачке јединице украјинске војске на подручју Макаровке и северно од Павловке, пикап с националистима источно од пољопривредног имања 'Октобар', оклопно возило с људством на подручку Ровнопоља и хаубица 'Мста-Б' у Привољном“, рекао је Чехов.

Јуришници руске војне групације „Исток“ поразили су десетак украјинских положаја на подручју насеља Пјатихатки у Запорошком правцу, рекао је начелник прес-центра те групације Олег Чехов.

Према његовим речима, током протеклог дана противничке снаге нису биле активне у запорошком правцу, већ су се бавиле извиђањем и покушавале да прегрупишу снаге.

Прочитајте ОВДЕ о борбама код Клешчејевке

Извор: Спутњик / Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА