Најновије

ДР ИЛИЋ ОТКРИВА: НАТО пре пар дана из Бугарске кренуо на Космет! (ВИДЕО)

Велики покрет НАТО трупа, које су се из Бугарске, преко Северне Македоније упутиле ка Косову и Метохији, почео је пре неколико дана. О томе сазнајемо из бугарских медија, док српски и македонски о томе ништа не јављају, изјавио је Душан Илић, доктор правних наука са Интитута за европске студије, гостујући у емисији Луча на каналу Прави одговор.
Душан Илић (Фото: Јутјуб)

Душан Илић (Фото: Јутјуб)

Како је рекао, Бугари из Ћустендила који су кренули на Петровдански сабор који се одржава код Босилеграда у Србији, враћани са границе, јер им је објашњено да ће због покрета НАТО трупа тај сабор бити отказан.   

Илић је рекао и да су Кастиљанци, који су створили Шпанију, свесни да им следује судбина бивше Југославије, а како је навео, они су тај распад успели да одложе прихватањем тековина Запада.

- Они су пристали на то, међутим, покренули су процес деволуције. Односно почели су са децентрализацијом Шпаније, па се прешло на регионализацију, међутим сада се већ види да Шпанија клизи или је већ стигла на пут федерализма. Шпанија је, по мишљењу доброг дела домаћих и страних уставних правника, већ сада или федерација по свему, осим по имену, или криптофедерација, а неки то означавају као полуфедерацију – открива Илић.

Он је рекао да руска елита, с друге стране није свесна шта се дешава, како нама, тако и њима, већ су још увек заслепљени совјетским доктринама.

Илић је навео пример руског научника из Молдавије који се на међународној конференцији у Београду заложио за стварање јединствене молдавске нације по узору на Француску, односно да остале народе, укључујући и Русе, претопе у Молдавце.

- Основни задатак Руса од 1812. године је био да сачувају Молдавију у словенском цивилизацијском корпусу и спрече румунизацију Молдаваца. Пошто то нису урадили, јер су имали неспособне елите, након свега вам дође Рус из Молдавије, који је класична угњетена национална мањина, и ви као припадник те мањине се залажете за некакву апстрактну грађанску нацију – указао је Илић.

Он је говорио колико заиста има становника на Косову и Метохији, а колико је од тога Албанаца, што је потврђено објективним проценама са више страна на основу бројних показатеља, и тиме показао да нема никакве истине у тези да бисмо повраћајем Космета под правни оквир Србије имали „два милиона Шиптара у Србији и 75 албанских народних посланика у Скупштини“.

Он је изнео и податке како и зашто су Бугари лажирали свој попис, али и како су Американци бугарску, некад проруско-просрпску опозицију, преоријентисали да буде проруско-антисрпска. Такође је открио да је српска црква признала македонску под именом „Македонска правсолавна црква – Охридска архиепископија – Justinijana prima“, а ово последње „Justinijana prima“ нам је прећутано, што је објаснио зашто и шта је циљ тога имена.

О свему томе опширније сазнајте на каналу Прави одговор.

 

Погледајте ОВДЕ руски фосфорни удар код Бахмута

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА