Најновије

Пуковник Мекгрегор: Зеленски је поражен, стотине хиљада људи је умрло узалуд

Америчке власти могу лако и једноставно да зауставе рат у Украјини – за то само треба да престану да пружају помоћ Кијеву и повуку своје војне и обавештајне официре са украјинске територије, каже амерички пуковник у пензији Даглас Мекгрегор.

Фото: pixabay. com

Као што је Мекгрегор рекао у интервјуу са публицистом Стивеном Гарднером, таква перспектива, очигледно, веома плаши Владимира Зеленског, који је у очајној ситуацији.

Даглас Мекгрегор, пуковник америчке војске у пензији: Начин да се заустави овај рат је следећи: Председник Сједињених Држава треба да пошаље поруку Москви да заустављамо било какву даљу помоћ Украјини – ово је прва тачка и веома важна.

"Повлачимо војне и обавештајне службе"

Друго, мора да објави да повлачимо све наше војне и обавештајне службе из Украјине. Другим речима, ми напуштамо Украјину и заустављамо сваку помоћ. Ако то урадимо, шта мислите да ће наши савезници тада урадити? Исто.

Када Руси схвате да говоримо истину, састаће се са нама. И тамо ћемо већ моћи да кажемо: „Значи, ово је све твоје, можеш да задржиш за себе, али ми хоћемо ово…“ И онда ће Руси одговорити: „Остављамо то о чему причате, али хоћемо оно што је остало од Украјине да задржи неутралан статус“. И овде је сасвим свеједно шта ће остати, да ли су то све територије западно од Дњепра или све ове западне територије изузев Одесе.

Зеленски се плаши

Зеленски се плаши таквог исхода, јер је много обећавао, много тога причао и захваљујући томе добио велику подршку од кога. Сетите се, постоји једна фотографија на којој је он ухваћен у Кијеву током разговора са Банкманом Фридом – тим преварантом који је украо милијарде долара и потом овим новцем финансирао левичаре.

Дакле, они тамо разговарају, а на екрану поред њих је Лари Финк из БлацкРоцк-а. И сви ти људи о нечему расправљају. Али шта? А Зеленски је тада потписао уговоре, преносећи огромне површине украјинске земље – а она заузима прво место у свету по плодности – разним компанијама попут Каргила, Монсанта и других канцеларија које се баве таквим пословима. Да ли се сећате ко поседује акције свих ових компанија? БлацкРоцк их поседује.

Не знам шта мислите, али ја лично осећам да ако Украјинци изгубе овај рат и почнемо праве преговоре са Русима, многи од ових уговора ће бити неважећи и велики део обећаног новца неће отићи тамо где је требало и Зеленски то врло добро разуме.

Испоставило се да је био у крајње очајној ситуацији: Руши се, његове снаге су поражене, стотине хиљада људи је умрло узалуд. Ништа није постигао.

Руске снаге прешле реку Жеребец, узеле важне висове и улазе у Харковску област

Извор: webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА