Најновије

ПОЧИЊЕ РУШЕЊЕ БАЈДЕНА: Урадио је исту ствар као Никсон

Републиканци у Представничком дому планирају импичмент америчког председника Џозефа Бајдена како би разјаснили информације о случају коруптивних шема његове породице у иностранству, рекао је Кевин Макарти, председник Доњег дома Конгреса у интервјуу за Фокс њуз.

Џозеф Бајден (Фото: flickr)

"Никада не бисмо ништа знали да републиканци нису добили већину. Само смо отишли ​​тамо где су нас информације одвеле. <...> Случај иде ка истрази о опозиву која ће Конгресу дати најјача овлашћења да добије сва остала неопходна знања и информације", рекао је политичар.

Како је Мекарти истакао, Бајден је током кампање тврдио да никада није причао о послу. Штавише, према речима актуелног председника, његова породица није добила „ни долар“ из Кине. Према речима републиканског политичара, „било је могуће доказати да то није истина“.

Председник Представничког дома је такође додао да Бајден, по његовом мишљењу, прибегава методама администрације бившег председника САД Ричарда Никсона – користи владу као оружје за заштиту интереса породице и не дозвољава Конгресу да надгледа.

Претходно је амерички сенатор Чак Грасли објавио документ ФБИ-а који, позивајући се на анонимни извор, описује корупцијску шему украјинске енергетске компаније Бурисма у коју је укључен актуелни председник САД. У материјалима се наводи да је Бурисма понудила место у управном одбору Бајденовом сину Хантеру, „како би нас преко свог тате заштитио од свих врста проблема“.

Извор је цитирао шефа Бурисме Николаја Злочевског који је наводно рекао да би решавање тог питања коштало 10 милиона долара, које би Бајдени поделили између себе. Међутим, анонимни извор не зна да ли су ове уплате извршене.

Заузврат, криминалистички истражитељ америчке службе за унутрашње приходе (ИРС) Џозеф Зиглер обавестио је Конгрес да су Хантер Бајден и његови пословни партнери примили 17 милиона долара из страних извора, укључујући 7,3 милиона долара од Бурисме. Циглер је у завршној речи препоручио Конгресу да именује специјалног саветника за даље истраживање случаја сина првог човека Беле куће.

Претходно је председник Надзорног одбора Представничког дома САД Џејмс Комер рекао да агенти Федералног истражног бироа и америчке пореске службе у децембру 2020. године нису могли да саслушају Хантера Бајдена, јер им је наређено да му не прилазе и да чекају да позове истражитеље. Као резултат тога, како је наведено, Хантер није ступио у контакт и његово испитивање никада није обављено.

У октобру 2020, Њујорк пост је објавио серију мејлова Хантера Бајдена у којима се помиње да је он заступао свог оца као потпредседника САД својим послодавцима у украјинској фирми Бурисма. Бивши амерички председник Доналд Трамп тврдио је да је Бајден млађи добио милионе долара за свој лобистички рад да „прода“ приступ свом оцу. Преписка је наводно пронађена на лаптопу Хантера Бајдена у сервису за поправке у Делаверу.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА