Најновије

ПУТИН ЗАГРМЕО! Хоћете мир? Па све сте заборавили - порука САД и западу

Јасно обраћање.

Обраћајући се афричким лидерима, руски председник је изјавио: „Ваш приступ, ваше идеје – све ово одражава тачке кинеског мировног плана за украјинско решење, представљеног у фебруару.

Русија је спремна да тражи начине да постигне мирно решење ситуације око Украјине, упркос западном курсу на деловање искључиво у сопственим интересима у било ком међународном сукобу, изјавио је руски председник Владимир Путин током састанка са афричким националним лидерима.

СТИГЛИ ОБАВЕШТАЈНИ ПОДАЦИ: Украјинци пребацују борбене снаге (ВИДЕО)

„Јесу ли заборавили шта су урадили у Судану? Зар су заборавили шта су урадили у Сирији? Није им било стало до Повеље УН, сећају се међународног права само када верују да се ти инструменти могу употребити против некога – Русије.

Неће постићи ништа,ово је сувише примитивно. Ако желе да неко поштује Повељу УН и друге акте међународног права треба да се потруде да се и сами придржавају истих норми. Међутим, то не значи да не желимо и не тражимо мирно решење било каквог сукоба“, изјавио је Путин.

ВЕЛИКИ РУСКИ ТРОФЕЈ! Руси га нису разнели већ натоварили и однели

Обраћајући се афричким лидерима, руски председник је изјавио: „Ваш приступ, ваше идеје – све ово одражава тачке кинеског мировног плана за украјинско решење, представљеног у фебруару.

Он је напоменуо да су украјинске власти „објавиле посебну правну основу која забрањује преговоре са Русијом“.

„Ми са наше стране никада нисмо одбијали преговоре, увек смо говорили да смо спремни за даљи дијалог“, подвукао је Путин.

Путин је поновио да је Русија „увек јавно изјављивала спремност за преговоре“.

Он је истакао да је "о нацрту [мировног] уговора ефективно преговарано" раније.

Али након повлачења наших снага са периферије Кијева – а од нас је затражено да то учинимо како бисмо створили услове за потписивање коначног споразума – власти Кијева су дезавуисале све претходне споразуме“, изјавио је он.

„Стога верујем да је лопта потпуно у њиховом пољу.

Нећу сада да износим детаље о томе шта смо преговарали, то не би било прикладно. Међутим, то не знају сви, а знамо да је Кијев добио независност. током распада Совјетског Савеза, на основу декларације о независности, а у овој декларацији се јасно каже да је Украјина неутрална држава. НАТО“, закључио је Путин и додао да је то, по мишљењу Москве, суштинска претња интересима Русије.

Извор: Восток

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА