Најновије

Француски генерал: „Биће поражени, питање је само кад“

Украјинска контраофанзива је осуђена на неуспех јер руска војска има предност, рекао је за Тасс Жан-Бернар Пинател, француски генерал у пензији.

„Апсолутно не верујем у успех украјинске контраофанзиве. Руси су ваздушно надмоћни, а имају предност и на копну. И сами Украјинци признају да испаљују 4.000 граната дневно, док Русија испаљује 20.000“, истакао је Пинател, који је стручњак за Русију и Блиски исток.

Генерал је навео и да је однос губитака у техници и људству пет према један у корист Русије и оценио да је режим у Кијеву спутан недостатком људских ресурса.

„Данас смо сведоци конфронтације нуклеарне силе и државе коју, наравно, спонзоришу Англосаксонци, али која нема значајан технички и људски потенцијал. Не мислим да је највећи недостатак са којим се Украјина суочава количина војне опреме, која, иначе, није увек квалитетна, јер Запад снабдева Кијев застарелом опремом. Најслабија тачка Украјине је њен народ, тачније мањак људства. Њени најбољи борци су одавно мртви“, поручио је Пинател.

Он сматра да је, под условом да НАТО не уђе директно у сукоб, пораз Кијева само питање времена. По његовим речима, политика Запада да одуговлачи украјински сукоб „само води ка већим жртвама“.

„Разговори о помоћи Украјини док она не победи су потпуно глупи и бесмислени. Тиме се неће ништа постићи и само ће се повећати број погинулих међу младим Украјинцима и Русима“, оценио је Пинател.

САД и Европу, међутим, није брига, рекао је пензионисани француски генерал, јер њихов главни циљ није победа Украјине, већ слабљење Русије.

На фронту је све готово – Украјина и НАТО су завршили своју мисију

Извор: Webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА