Најновије

ЕВРОПСКИ ДЕСНИЧАРИ ПОРУЧИЛИ: Ратовали би за Космет уз Србе (ВИДЕО)

БЕОГРАД - Сада је време да се "ослободи Космет", јер "Косово је Србија и Србија је Косово", неке су од најчешће помињаних порука представника европских десничарских странака који су се данас окупили на конференцији у Београду.
Миша Вацић (Фото: УНС)

Миша Вацић (Фото: УНС)

На скупу су поред домаћина из Српске деснице говорили представници десничарских партија из Велике Британије, Француске, Италије, Грчке, Шпаније и Румуније.



Генерални секретар италијанске странке Форца Нова Роберто Фиоре рекао је да европска десница треба да подржи српски народ у захтеву да се врате на земљу која им припада и да се зауставе поделе и рат у Европи.

Косово је историјски, географски, политички српска земља и наставак провокација албанске мањине представља удар у срце сваког мировног процеса, рекао је Фиоре, уз напомену да се у Бриселу воде разговори као покушај да се пронађе привремено решење за косовску кризу.

То су одбили косовски Албанци и наставили са провокацијама, хапшењима, застрашивањем, додаје Фиоре.

Према његовим речима, Европа "носи моралну кривицу" што је Србију оставила саму 1999. године када се догодио напад НАТО.

Србија овог пута Србија неће бити сама, поручио је Фиоре.

Председник Хришћанског националистичког покрета из Велике Британије Ник Грифин нагласио је да је против рата, али је и против неправде, а неправда је учињена Србији током напада НАТО 1999. године.

Он је указао да НАТО није она сила која је била пре 25 година, јер су њене најважније чланице сво оружје дале Украјини.

Грифин је навео да војска Велике Британије, као и ваздужне снаге РАФ, нису у положају којем су некада биле, додајући да је и сам НАТО, због рата у Украјини, пренапрегнут.



Сада је време да се "ослободи Космет", сматра Грифин, наводећи да НАТО ратује у Украјини против Русије, а то изазива полемике јер заправо "желе да се боре против Кине".

У њиховим главама рат против Србије не би био други фронт, већ трећи. Рат се води у Украјини, верују да ће се водити против Кине и не желе трећи фронт. Сада је НАТО пренапрегнут и то је прилика за Србију да крене да ослободи Космет, понавио је Грифин, користећи кованицу "Космет".

Унија и НАТО ће закерати, наметаће санкције, кукаће, али неће ићи у рат и сад је време да се ослободи Косово, нагласио је британски десничар.



Шеф међународних односа Отаџбине Клаус Кремер истакао да људи у Немачкој добро знају како је то када се изгуби део територије, рецимо Прусије, и како изгледа када ељуди малтретирају у свом дому.

На Косову, додао је он, исламисти насилно покушавају да се успоставе и из тог разлога немачки националисти подржавају Србију.

Србија је Косово, Косово је Србија, закључио је Кремер.

Председник Српске деснице Миша Вацић рекао је да подршка представника ових партија одбрани Косова и Метохије није само политичка и да постоји велики број људи који су спремни да, у случају избијања оружаног сукоба на КиМ, дођу као добровољци и боре се на страни Срба.

Прочитајте ОВДЕ о Бајденовим претњама Си Ђинпингу

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА