Најновије

КРАЈ РАТА СЕ НЕ ВИДИ ДВОГЛЕДОМ! Како ствари стоје сукоб тек креће

 Амерички председник Џозеф Бајден затражио је од Конгреса да одобри преко 40 милијарди долара за додатну потрошњу, укључујући 24 милијарде долара за помоћ Украјини и друге међународне потребе везане за њен рат са Русијом.

Бајден је затражио четири милијарде долара за јачање безбедности америчких граница и 12 милијарди долара за фондове помоћ у природним катастрофама.

Ако дође до одобрења, то ће укључити и 3,3 милијарде долара за проширење развојних и инфраструктурних зајмова Светске банке земљама у развоју и, како је наведено, обезбеђивање „кредибилне алтернативе кинеским присилним и неодрживим позајмицама и инфраструктурним пројектима”, преноси Ројтерс.

РУСКА НОЋНА ОФАНЗИВА! Падају места, украјнска армија губи положаје

Неименовани високи званичник у Бајденовој администрацији изјавио је да је реч о великим сумама и да се Бела кућа нада да ће до договора са Конгресом доћи.

Сенатор Чак Шумер рекао је да у Сенату постоји снажна двостраначка подршка да се учини више да се пружи подршка Украјини и помогне Американцима погођеним природним катастрофама, као и да се „води борба против фентанилске пошасти”.

Бајден и његов тим за националну безбедност више пута су говорили да ће САД пружати помоћ Украјини колико год буде потребно да ослободи територије.

Портпарол Беле куће за националну безбедност Џон Кирби поставио је ове седмице питање људима који су забринути да трошкови рата у Украјини постају превисоки колики ли би трошкови могли да буду ако руски председник Владимир Путин потчини Украјину, и то не само новчани трошкови, него и, како је навео, „у крви, можда чак и у америчкој крви”.

Подршка америчке јавности за обезбеђивање оружја Украјини и директну економску помоћ временом се смањила.

Анкета АП-НОРЦ спроведена у јануару ове године показала је да 48 одсто грађана подржава да САД обезбеде оружје Украјини, што је значајан пад у поређењу са 60 одсто подршке у мају 2022. године.

Демократе су генерално више од републиканаца подржавале слање оружја Украјини, али је и њихова подршка благо опала са 71 одсто на 63 одсто у истом периоду, преноси Танјуг.

Подршка републиканаца је још више опала – са 53 одсто на 39 одсто.

КИЈЕВ ГУРНУО ВОЈНИКЕ У КЛАНИЦУ: Невероватне сцене самоубилачког напада

Извор: Политика.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА