Најновије

КОШКАЊЕ РУСА И АМЕРА У СИРИЈИ: На ивици сукоба!

Ловци и дронови проамеричке антитерористичке коалиције су током протеклог дана чек 16 пута нарушили ваздушни простор Сирије у региону Ал-Танф.
На небу... (Фото: Скриншот)

На небу... (Фото: Скриншот)

Два авиона Су-34 и два Су-35 Ваздушно-космичких снага Руске Федерације у Сирији забележила су да је на њих деловао систем навођења и радио-локације два ловца Ф-35 антитерористичке коалиције коју предводе САД, рекао је заменик руководиоца руског Центра за помирење зараћених страна у Сирији контраадмирал Вадим Куљит.

Одбрамбени системи руских авиона прорадили су аутоматски, додао је и прецизирао да се "напад" десио 11. августа у периоду од 02.13 до 02.20 часова после поноћи, прецизирао је.

"Четири руска авиона су током планираног лета у области Ет-Танф забележили удар на њих системима за навођење, због чега је аутоматски прорадио одбрамбени систем на авионима", објаснио је. Исти авиони су нешто касније били подвргнути радарским нападима два америчка ловца Ф-35, нагласио је Кулит.

Према његовим речима, оваквим акцијама коалиција на челу са САД наставља да ствара предуслове за авијационе инциденте и заоштрава ситуацију у ваздушном простору Арапске Републике.

Куљит је додао да су ловци и дронови проамеричке антитерористичке коалиције током протеклог дана чек 16 пута нарушили ваздушни простор Сирије у региону Ал-Танф, где се налазе међународни ваздушни путеви, чиме су наставили да стварају опасне ситуације на небу Сирије.

Прочитајте ОВДЕ о ударима руске авијације у Украјини

Извор: Раша Тудеј

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА