Најновије

НАПЕТЕ БОРБЕ! Ситуација на фронту постаје критична

После две недеље најтежих и најкрвавијих борби за ово насеље, непријатељ је успео да уђе и учврсти се у северном делу села Урожајноје, јавио је руски званичник

Украјинске снаге покушавају да пробију руску линију одбране у западним деловима Доњецке Народне Републике (ДНР), где украјинска војска напада у таласима с циљем да заузме руско упориште источно од града Старомајорске, јавио је лидер покрета "Заједно са Русијом" Владимир Рогов.

Оружане снаге Украјине су успеле да уђу и учврсте се у северном делу села Урожајноје на западу ДНР, у току су тешке борбе, написао је Рогов на Телеграму.

"У овом тренутку је у близини насеља Урожајноје настаје тешка и напета ситуација. После две недеље најтежих и најкрвавијих борби за ово насеље, непријатељ је успео да уђе и учврсти се у северном делу", написао је Рогов.

Према његовим речима, да би напредовао неколико стотина метара, Кијев је "извео велики број јуришних акција и у њима изгубио две од четири јуришне групе елитних маринаца Оружаних снага Украјине, као и неколико оклопних возила".

Украјинска војска активно наноси ваздушне ударе бомбама Ј-ДАМ, а користи и велики број дронова камиказа, додао је.

"Циљ непријатеља је очигледан – да преузме контролу над Старомлиновком, једном од последњих баријера на путу ка Урожајноју. Интензивне и тешке борбе се настављају", рекао је он.

Изјаве украјинских званичника о преузимању контроле над овим местом нису истините, нагласио је и додао да руски војници настављају да држе положаје у јужном делу насеља. 

ПОЛОМИЛИ ЗУБЕ: Одбијен напад код Работина - велики губици код Украјинаца

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА