Најновије

ПАКЛЕНО ЈУТРО: Код Орехова жесток напад - код Урожајног Руси губе позиције!

ЗАПОРОЖЈЕ - На Запорошком правцу, ствари нису нимало добре за армију Руске Федерације, јер су се нашли под жестоким нападима украјинске војске, јављају руски војни кореспонденти.
Артиљерија (Фото: Скриншот)

Артиљерија (Фото: Скриншот)

Наиме, из правца Орехова су Оружане снаге Украјине од раног јутра кренуле са жестоким артиљеријским ударима.

Касетном муницијом покушавају да избаце нашу војску из ровова, кажу извори из армије РФ, пише портал РусВесна.

Овај украјински удар се дешава линији Работино-Вербовој, стратешкој линији за освајање Артјемовска (Бахмута) и у задњих пар месеци најчешћа је тачка удара Оружаних снага Украјине.

Иако су успевали да направе мале помаке на тој линији фронта, руска армија увек брзо поврати положаје, тако да им је ова, неопходна за освајање, линија фронта права ноћна мора.

Руски тенкови, хаубице, МЛРС и АТГМ раде на напредујућим снагама Оружаних снага Украјине. У помоћ је притекла и армијска авијација: хеликоптери врше ударе.

Такође, на ратишту код места Урожајно, тачније на Времеевском брду, руска армија је под жестоким налетом украјинске стране и ту је, како јављају руски војни кореспонденти, ситуација и више него критична.

На периферији Урожајна, армија РФ је истерана из шумских предела, а затим је уследило појачано дејство Оружаних снага Украјине, па се руска војска постепено повлачи из овог села.

Међутим, руски извори наводе да армија РФ наставља да пружа отпор артиљеријом и чека се додатно појачање, те нада да ће Урожајно ипак бити одбрањено постоји.

Прочитајте ОВДЕ о светском рангирању српске војске

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА