Најновије

ССП: Вучићев пропагандиста и вештачка интелигенција

БЕОГРАД - Вучићев главни пропагандиста и власник ТВ Пинк Жељко Митровић нам је ових дана показао како ће власт злоупотребљавати вештачку интелигенцију за обрачун са својим политичким противницима, саопштила је данас Странка слободе и правде.
Жељко Митровић - у елементу! (Фото: Скриншот)

Жељко Митровић - у елементу! (Фото: Скриншот)

ССП је реаговао на спот који је Митровић објавио, а у којем су главни актери Драган Ђилас и Мариника Тепић. 

У саопштењу ССП се каже да је Митровић најпре 7. августа 2023. на друштвеној мрежи Твитер, а затим и на Тв Пинк, објавио монтирани приказ потпредседнице Странке слободе и правде Маринике Тепић, користећи њен лик и видео секвенцу из гостовања у емисији “Утисак недеље”, али уз симулацију њеног гласа са уметнутим измишљеним реченицама које лажно приказују како се руга и на увредљив начин говори о колегама из опозиције. То исто отприлике је урадио и са ликом Драгана Ђиласа.

„Пет дана касније, 12. августа, Митровић објављује на исти начин монтиран приказ председника Странке слободе и правде Драгана Ђиласа из “Утиска недеље”, којим га свесно и са намером приказује као безобзирног, бахатог и насилног човека, који вређа своје колеге. Митровић је ове приказе емитовао и на својој телевизији Пинк у ударним терминима, уз најаву да је то његов лични “ауторски пројекат”, наводи се у саопштењу.

„Чак и ако се Митровић покушава сакрити иза најаве “забавно-сатиричног формата” и да су “сви догађај и садржај измишљени”, они су припремљени на тај начин да су лица, глас и изговор у потпуности изједначени са аутентичним, да би на тај начин Митровић изазвао забуну код гледалаца, обмануо их и са намером створио слику да су ови прикази Ђиласа и Тепићеве аутентични. Наравно да није случајно изабрао двоје лидера најјаче опозиционе странке, уместо на пример директора БИА Александра Вулина како прича о свом брању парадајза на “Јовањици”, Гашића како се припрема ликвидација инспектора који су открили “Јовањицу” или Вучића како даје налоге о рушењу у Савамалој“, каже се у саопштењу ССП-а.

„Вучић и његови пропагандисти верују у пројекат моћ без одговорности. Жељко Митровић се уз подршку власти сакрива иза наводне сатире, а у суштини је јасно да се иза ових снимака, направљених уз помоћ вештачке интелигенције, крију лаж и обмањивање грађана“, каже се у саопштењу ССП-а.

Прочитајте ОВДЕ шта је Вучић рекао о “трећем полу”

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА