Најновије

ПОТПУНО ДЕВАСТИРАЊЕ: Руске снаге уништиле Украјинце у 152 округа

РОСТОВ НА ДОНУ - Руска армија наставља да спроводи специјалну војну операцију и постиже успешне резултате, известило је Министарство одбране РФ и представило детаље о успешним дејствима руских снага на главним секторима фронта.
Алат слободе (Фото: Скриншот)

Алат слободе (Фото: Скриншот)

Оружане снаге РФ извеле су данас групни удар прецизним оружјем дугог домета на местима производње и складиштења беспилотних чамаца које користе Оружане снаге Украјине за терористичке нападе. Циљ је постигнут. Сви циљани објекти су погођени, каже се у саопштењу.

Шест напада и контранапада непријатеља успешно је одбијено на Купјанском правцу, у областима насеља Новоселовској, Першотравневе, Синковка и Манковка у Харковској области.

Губици Оружаних снага Украјине на овом правцу износили су 65 милитаната, три борбена оклопна возила, два пикапа, самоходне топове Панзерхаубитзе-2000 (Немачка) немачке производње, два самоходна топа Краб (Пољска), погонски топови Гвоздика, као и хаубице Мста-Б и Д-30.

На Доњецком правцу успешно је одбијено 6 напада Оружаних снага Украјине у областима  насеља Белогоровка, Водјане, Красногоровка и Невелск.

Непријатељски губици су износили 150 милитаната, два тенка, три АФВ, пет возила и хаубице: ФХ-70 (Велика Британија) и Мста-Б.

У области насеља Авдијевка, уништено је складиште муниције 53. механизоване бригаде Оружаних снага Украјине.

У правцу Краснолиманског, одбијена су два напада Оружаних снага Украјине у рејону насеља Червонаја Диброва.

Укупни губици Оружаних снага Украјине износили су 90 милитаната, три борбена оклопна возила и два камионета.

На правцу југ-Доњецк, непријатељске јединице су поражене у рејонима насеља Урожајное и Старомајорское.

Као резултат борби, уништено је до 240 милитаната, три борбена оклопна возила, три возила, 2 артиљеријска система М777 (САД) и самоходна топа Цезар (Француска).

У запорошком правцу током дана у области села Работино, Запорошка област, одбијена су два непријатељска напада, а такође су сузбијене активности ДРГ.

Губици Оружаних снага Украјине износили су више од 50 милитаната, тенк, два борбена возила пешадије, три возила, артиљеријски систем М777 (САД), самоходне топове Цезар (Француска) и самоходне топове Краб ( Пољска).

У правцу Херсона, услед удара током дана, губици непријатеља износили су 30 милитаната, три аутомобила, као и самоходни минобацач Алацран (Шпанија).

Авијација, ракетне трупе и артиљерија Оружаних снага РФ нанеле су пораз људству и војној техници непријатеља у 152 округа.

У рејону села Зелени Гај, Николајевска област, погођена је батерија противваздушног ракетног система С-300.

Системи ПВО пресрели су две гранате ХИМАРС МЛРС, уништили 28 украјинских беспилотних летелица.

Прочитајте ОВДЕ о притиску деснице на Владу Србије због Додика

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА