Најновије

ВОЈСКА СРБИЈЕ НАЗАДОВАЛА: Ранијих година је била јача на листи "Global firepower"

"Режимски медији славодобитно су објавили да се Војска Србије по "Global firepower index-у" налази на 58. месту на свету по снази оружаних снага, представљајући то као невероватан успех. Истовремено, последњих месеци, сведоци смо неутемељених тврдњи председника Републике Вучића, који изјављује да 'до 2012. године Србија није ни имала војску, наша војска сада је 100 пута јача'", наводи се у саопштењу Странке слободе и правде, које преносимо у целости.

Војска Србије (Фото: Војска Србије)

"Истина је да "Global firepower index" мерење снаге оружаних снага спроводи од 2012. године, те да је Србија у последњих 10 година била и на 51. месту, али нешто касније и на 65. и 60. Дакле, нема говора о било каквом епохалном скоку, нити о "стоструком" повећању снаге Војске Србије.

Данас у реалном животу можемо говорити искључиво о опадању снаге Војске Србије коју подофицири и професионални војници напуштају у рекама, због чега се поставља питање чему ће уопште служити сложени борбени системи које војска набавља, уколико њима, због одлива кадрова, неће имати ко да управља.

Безбедност земље се не постиже медијским спиновањима и неозбиљним медијским најавама укидања професионалне војске, већ бригом о сваком припаднику сектора безбедности. Нажалост, ова власт је на том испиту одавно пала", закључује се у саопштењу Странке слободе и правде.

Извор: Директно

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА