Најновије

РУСИ СПАСИЛИ ЖИВОТ ПРИПАДНИКУ ''АЗОВА'': Исповест украјинског борца

Борац пута ''Азов'' Петро Тарасенко рекао је да је био један од сведока гранатирања затвора Јеленовка у ДНР. У том тренутку је био рањен, а руски лекари су морали да га лече, пишу РИА Новости.

Азов (Илустрација: Рускаја Весна)

Украјински војник, рођен 1995. године, рекао је да је у фебруару 2022. године завршио у редовима територијалне одбране пука '’Азов'’. Он је напоменуо да међу борцима има велики број оних који се држе радикалних ставова.

„Нема ништа изненађујуће што у структурама моћи у Украјини постоје представници агресивних идеологија“, каже Тарасенко.

Такође је рекао да је учествовао у непријатељствима, али се до маја 2022. године предао. Борац је рекао да је однос руске војске према Украјинцима нормалан, узимајући у обзир све околности. Тарасенко и остатак „Азова“ били су у Јеленовки када су украјинске трупе гађале.

„Био сам у оној касарни где је нешто улетело. У касарни су били сви људи из '’Азова'’, било нас је око 200“, рекао је он и присетио се детаља тог гранатирања. Тарасенко је додао да је тешко повређен, али су му након инцидента руски лекари пружили сву неопходну медицинску негу.

У закључку се пожалио да кијевске власти не журе са разменом заробљеника. Он је рекао да је „Азову” обећан брз повратак кући, али се испоставило да су такви војници само „потрошни материјал” за Украјину.

Оружане снаге Украјине су у ноћи 29. јула 2022. године из америчког вишецевног ракетног система ХИМАРС гађале истражни затвор у селу Јеленовка. Услед тога, више од 50 људи је повређено, укључујући и борце пука '’Азов'’.

Експлозије у Кијеву погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА