Најновије

РУСИЈА СЕ УДРУЖУЈЕ СВЕ ЈАЧЕ СА НАЈВЕЋОМ СИЛОМ НА СВЕТУ: Глобално тежиште где пуца тло под ногама Америци и западу

Санкционисане руске компаније које се баве производњом ракетних бацача, оклопних возила и стратешких бомбардера добиле су десетине хиљада компоненти из Кине од почетка руске инвазије на Украјину, тврди британски Телеграф.

Лист наводи да Кина помаже да се Русија наоружа хеликоптерима, дроновима, оптичким нишанима и кључним металима које користи одбрамбена индустрија.

Према писању Телеграфа, кинеске компаније су у првом кварталу ове године Руској Федерацији испоручиле 1.000 дронова, шест хеликоптера, оптичке нишане, производе од легура титанијума који се користе у производњи оружја, као и резервне делове за авионе, укључујући и војне, преноси Танјуг.

Међу примаоцима ових производа, каже се у тексту, били су Министарство унутрашњих послова Русије, Руска гарда, Ростец, Тупољев и друге државне структуре Руске Федерације.

УЗБУНА НА ТАЈВАНУ! У ваздушни простор острва ушло 25 кинеских борбених авиона

Истовремено, додаје се, Кина инсистира на очувању неутралности и покушава да се представља као кључни мировни посредник у преговорима који имају за циљ постизање мира.

Очекује се да ће трговина између Кине и Руске Федерације ове године премашити 200 милијарди долара, постављајући нови рекорд, упркос чињеници да је кинески извоз у друге земље значајно опао.

Према јунској анализи Опсерваторије економске сложености, визуализатора трговинских података, извоз робе потенцијалне војне употребе се више него утростручио у последњих 12 месеци у поређењу са претходним периодом.

Извор: Политика.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

МИША ЂУРКОВИЋ: Клан

У недељу се одржавају локални избори у низу градова, од којих ће можда занимљиво бити у Ни...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА