Најновије

ЈЕЗИВЕ БРОЈКЕ! УН саопштио колико људи је погинуло до сада

Према проценама Уједињених нација, укупан број погинулих од почетка сукоба у Украјини могао би да буде и до пола милиона људи, изјавила је заменица генералног секретара организације Розмари ди Карло, не наводећи изворе за те податке.

„Према подацима Комисије за људска права, убијено је најмање 9.444 цивила, укључујући 545 деце. У стварности те бројке би могле да буду и веће: према неким проценама, укупан број убијених цивила и војника са обе стране достиже пола милиона“, казала је представница организације на седници СБ УН о Украјини.

Такође је казала да Уједињене нације изражавају забринутост због напада дроновима на територији Русије и отварања ватре на руске пограничне регионе.

„Забринути смо због могућих последица по цивиле због ватре која се отвара ка руској граници и напада дроновима унутар Русије", рекла она на седници СБ УН и подсетила да су напади на цивилну инфраструктуру незаконити.

Према последњем објављеном извештају Комисије за људска права УН од 30. јула, УН процењују да је од фебруара прошле године погинуло укупно 9.363 цивила, а да је 16.646 рањено.

Представништво ДНР у Заједничком центру за контролу и координацију питања повезаних са ратним злочинима Украјине саопштило је у јуну да су у републици од почетка ескалације сукоба погинула 4.464 цивила, укључујући 134 детета.

СКАНДАЛ УЖИВО И ВЕЛИКА ПРОВОКАЦИЈА: Новинар питао Лаврова о Пригожину, овај га опсовао (ВИДЕО)

Извор: Спутник.рс

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА