Најновије

ТЕРОРИСТИЧКИ УДАРИ У РУСИЈИ: Брјанска и Курска област (ВИДЕО)

Кијевски режим је поново покушао да изведе терористичке нападе на територији Руске Федерације уз помоћ дронова, овога пута у Брјанској и Курској области, саопштило је руско Министарство одбране.
Дрон (Фото: Скриншот)

Дрон (Фото: Скриншот)

Напади су се, према информацијама Министарства, десили 27. августа "у ноћним и јутарњим часовима". Међутим, и ова два напада су била неуспешна, а руске снаге су се успешно одбраниле.

"Дежурни системи ПВО су приметили и уништили два дрона у лету изнад територије Брјанске и Курске области", наводи се у саопштењу.

Оборен дрон у Курској области је у паду ударио у стамбену зграду, написао је гувернер Роман Старовојт на Телеграму. На неким спратовима су разбијена стакла, а експлозивни талас је поломио неколико прозора на згради Курског пољопривредног факултета, додао је.

Нема жртава нити пожара, а на лицу места раде специјалне службе, нагласио је Старовојт.

Оружане снаге Украјине редовно гађају пограничне територије Русије, користе дронове и организоване саботаже. Стога је у Брјанској, Курској и Белгородској области на снази жути (високи) ниво терористичке опасности.

У последње време украјинске власти све чешће прибегавају терористичким методама, рекла је раније портпаролка руског МСП и објаснила да је то због очигледно неуспешне контраофанзиве Оружаних снага Украјине, коју великодушно спонзоришу САД и друге земље НАТО-а.

Терор којим се користи кијевски режим додатно погоршава украјинску кризу и одлаже изгледе за њено мирно решавање, истакла је тада Марија Захарова.

 Прочитајте ОВДЕ о последњем сусрету Путина и Пригожина

Извор: Раша Тудеј

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА