Најновије

Руске и сиријске снаге одржале прве ноћне вежбе у Хами (ВИДЕО)

Јединице специјалних снага Сирије и посаде Ваздушно-космичких снага Русије први пут су одржале ноћне тактичке војне вежбе у сиријској провинцији Хама, саопштило је Министарство одбране Русије.

Фото: mil.ru

По сценарију вежби, противник је покушао да изведе напад на базу владиних снага и заузео је насеље са цивилима. Након тога је команда руске групе трупа заједно са командом Сирије донела одлуку да ноћу заједно ослободе насељено место.

Како је прецизирано, посаде ловаца Су-35 и бомбардера Су-24 Ваздушно-космичких снага Русије, заједно са посадама артиљеријских јединица Оружаних снага Сирије, извеле су напад на критично важне објекте противника. Поред тога, ударни хеликоптери Ка-52 Ваздушно-космичких снага Русије уништили су оклопну технику и утврђења условних терориста што је омогућило војницима 25. дивизије специјалних снага „Тигар“ да се искрцају у зону где се изводи операција.

Како се наводи, војници сиријске војске скочили су падобраном са висине од 1.500 до 3.000 метара са наоружањем на руским падобранским системима „Арбалет 2“, а неки су се муњевитом брзином спустили ужадима из хеликоптера армијске авијације Ми-8АМТШ Ваздушно-космичких снага Русије.

Јуришне јединице су помоћу оклопне технике извршиле јуриш на насеље и ликвидирале условне терористе које су га заузеле.

Истиче се да су команда снага групе руских трупа у Сирији и руководство Оружаних снага Сирије високо оценили координисане акције руских и сиријских јединица.

О новом нападу на Русију прочитајте ОВДЕ.

Извор: sputnikportal.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА