Најновије

КУРТИЈЕВЕ МАСКЕ ВИШЕ НЕ ПОСТОЈЕ: Дрецун упозорава - шиптарске поруке јасне!

БЕОГРАД - Председник Скупштинског одбора за Косово и Метохију (КиМ) Милован Дрецун изјавио је данас да последња дешавања на КиМ показују да се врши континуирани притисак на српски народ како би се једноставно људима ставило до знања да нису пожељни да живе тамо.
Дрецун (Фото: Скриншот)

Дрецун (Фото: Скриншот)

Он је за Пинк казао да се дешавају ствари и спроводе мере којима се отежава живот српског народа на КиМ и да се ствара ситуација која је бесперспективна за Србе.

Према Дрецуновим речима, за све то време премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти пласира причу о наводној деескалацији, спомиње некакву грађанску иницијативу за смену градоначелника, а све је то, истиче, "фингирање те деескалације".

"Под маском деескалације која никако не може да се окарактерише као ситуација која ће водити смиривању актуелне кризе на северу КиМ, Курти предузиима једностране акције које представљају наставак ужасног терорисања и притиска на српски народ", нагласио је Дрецун.

Навео је да се спроводе хапшења по разним основама и да се не дозвољава улазак камиона са српском робом из централне Србије на КиМ, што онемогућава редовно снабдевање нашег народа храном и лековима.

Он је додао и да за 48 српских фирми прети забрана рада, јер имају одреднице Србија или КиМ у својим називима.

Према његовим речима, ту је првенствено на удару МТС који приштинским властима јако смета јер има 30.000 претплатника у свом кабловском систему, а то су, како истиче, Срби који се тако информишу.

"Кад неко жели да покори неку заједницу и народ, он првенствено жели да га дезинформише и да му пласира информације које одговарају оној страни која то ради. Куртију би веома одговарао да се укине тај кабловски систем", нагласио је Дрецун.

Он је навео и да је добио податак да, поред Срба, и 20.000 Албанаца користи услуге мобилне телефоније, односно претплатници су МТС-а и та компанија би могла да се прошири на целу територију КиМ.

"Сада хоће да укину МТС и да онемогуће српском народу да гледа нашу телевизију", додао је Дрецун и подсетио да је Телеком Србија једина комуникација за српску заједницу на северу КиМ.

Прочитајте ОВДЕ о бруталном прогону украјинске војске код Купјанска

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА