Најновије

ОВО ЈЕ РУСКО РЕШЕЊЕ ЗА КРАЈ РАТА: Јасни и дефинисани услови за прекид сукоба

Поштено решење око Украјине могуће тек када Кијев прекине борбе и терористичке нападе, као и када Запад прекине испоруке оружја кијевском режиму, наводи се у коментару званичне представнице руског Министарства спољних послова Марије Захарове поводом састанка у Џеди о украјинским питањима.

„Сигурни смо да је свеобухватно, одрживо и праведно решење кризе могуће само ако кијевски режим заустави непријатељства и терористичке нападе, а западни спонзори престану да пумпају Оружане снаге Украјине оружјем“, рекла је дипломата.

"Морају се потврдити првобитни темељи суверенитета Украјине – њен неутрални, ванблоковски и ненуклеарни статус“, нагласила је она.

Русија очекује да ће земље БРИКС-а које су учествовале у консултацијама о Украјини у Џеди обавестити Москву о напретку преговора, ниједна од тачака „формуле мира“ Владимира Зеленског није усмерена на проналажење дипломатског решења за кризу.

„Руско Министарство спољних послова примило је к знању информацију о консултацијама о украјинској кризи... У њима су учествовали наши истомишљеници из БРИКС-а и други партнери. Очекујемо да ће, у складу са споразумима, са нама поделити своје оцене.

Ми потврђујемо наш став о такозваној формули мира Зеленског, коју кијевски режим и Запад покушавају да промовишу током оваквих сусрета“, рекла је Захарова.

БИВШИ САВЕТНИК ЗЕЛЕНСКОГ! Могло би доћи до поделе Украјине на два дела, мир једино овако могућ

Она је нагласила да ниједна од 10 тачака „формуле мира“ Зеленског није усмерена на проналажење преговарачког и дипломатског решења кризе, да представља бесмислени ултиматум Русији, који има за циљ да продужи непријатељства. Дипломата је истакла да је мирно решење на основу њега немогуће.

БРУТАЛНИ ВИДЕО ПРОЦУРЕО! Украјинцима стигли слаткиши у којима је опасна муниција (ВИДЕО)

Извор: Спутник.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА