Најновије

РУСИЈА КРЕЋЕ У ТОТАЛНУ ОФАНЗИВУ - Откривен план руске армије

Руска војска ће покренути снажну офанзиву у Украјини када се за то стекну услови, рекао је сенатор Дмитриј Перминов.

„Тренутно млевемо оружане снаге Украјине. Када за нас буде повољан тренутак, наша војска ће кренути у офанзиву“, рекао је члан одбора за одбрану Савета Федерације Руске Федерације у интервјуу објављеном у недељу руском листу Ура.ру.

Сенатор је такође изразио сумњу да ће до преговора Москве и Кијева доћи у блиској будућности, поновивши став који су неколико пута изнели највиши руски званичници.

„Амерички господари не дозвољавају Зеленском да седне за преговарачки сто. Штавише, по њиховом налогу донет је закон који му директно забрањује да води преговоре са Руском Федерацијом“, рекао је сенатор, мислећи на законе које је Украјина усвојила прошле јесени.

Перминов се такође дотакао дуго најављиваног контраофанзивног напора Украјине, који је Кијев покренуо почетком јуна. Офанзива није дала опипљиве резултате, што је резултирало великим губицима за украјинску војску, са хиљадама погинулих или рањених војника, као и великом количином изгубљене војне опреме коју је испоручио Запад.

Недостатак напретка већ је разбеснео западне лидере украјинских власти, сматра сенатор, очигледно мислећи на критике бројних публикација о недостатку напретка Кијева, као и на тешке губитке и упитну тактику његових трупа, преноси Раша. Данас.

„Видимо да су њихови западни господари незадовољни резултатима офанзиве. Од њих су очекивали више. Ове жалбе почињу директно да излазе“, рекао је Перминов.

„Противофанзива траје скоро два месеца, али није довела до успеха украјинских националиста. Изгубили су много својих војника, људства и наоружања које им је Запад обезбедио“, додао је он.

БРУТАЛНИ ВИДЕО ПРОЦУРЕО! Украјинцима стигли слаткиши у којима је опасна муниција (ВИДЕО)

Извор: Ало.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА