Најновије

НАПРЕДЊАЦИ ИЗВИЖДАНИ ЈАКО: Народно незадовољство се шири никада јаче (ВИДЕО)

У нараштајућем знаку незадовољства и гражданске ангажованости, широм Србије се придружује тренд противника власти који, путем симболичних гестова, изражавају своје мишљење о раду напредњачких функционера.

Усред прославе овог значајног датума за нишку заједницу, грађани су се обратили необичним начином. Пошто је председница општине обратила пажњу на значај дана, звуци салвама звиждука и позиви „Уааа“ исељавали су из масе, остављајући јасну поруку. Јелена Милошевић, председница нишког одбора Савеза за Србију и чланица народне посланичке групе "Правац Европа" у Народној скупштини, поделила је догађај на Твитеру. Тим поступком, грађани су несумњиво истакли своје незадовољство према актуелној политичкој ситуацији.

СТРОГО ПОВЕРЉИВА АКЦИЈА У ЕПС: Жестоко дрма Србију

Овај инцидент придружује се налазима из недељних протеста под називом „Србија против насиља“, који се одвијају широм Србије. Грађани Ниша се такође присаједињују овим скуповима, где често користе звиждуке као начин изражавања незадовољства. Градоначелница Ниша, Драгана Сотировска, раније је већ била мета сличних симболичних акција, доказујући да је овај вид протеста постао средство којим грађани износе своје ставове према политичким представницима.

Овакви инциденти сугеришу на дубоку незадовољеност и потребу грађана да се изражавају и делују када су у питању одлуке и рад политичке елите. Гестови као што су звиждуци и позиви „Уааа“ постају јасни изрази њихових ставова, истовремено подсећајући на важност слободе изражавања и учешћа у демократском процесу.

ПОЉСКА СЕ СПРЕМА ДА ОКУПИРА УКРАЈИНУ: Креће коначна расподела

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА