Најновије

ОПШТА ЕСКАЛАЦИЈА НА ФРОНТУ: Напади са свих страна - Руси губе Старомајорско и Урожајно

ДОНБАС - Данас су отворене жестоке борбе готово на свим правцима фронта, јављају руски војни извори.
Машинерија (Фото: Јутјуб)

Машинерија (Фото: Јутјуб)

Најугроженија линија фронта је Времеевско брдо, где су борбе интензивиране јуче жестоким нападом Украјинаца, што се наставило и данас, па је последња информација која је стигла од руских војних извора да места Старомајорско и Урожајно се налазе пред падом.

Старомајорско је жестоко гађано тешком артиљеријом и то место је готово да падне у руке украјинске војске, а након Старомајорског Украјинци су нападе преусмерили и појачали ка месту Урожајно. Ситуација је тренутно критична, наводе руски војни кореспонденти.

На Краснолиманском правцу борбе одбијања украјинских напада води група “Храбри”, истакнута по успешном деловању на свим линијама фронта.

На простору Серебрјанских шума, одбијени су напади 42. и 67. оклопне бригаде Оружаних снага Украјине, саопштила је ова група армије РФ.

“Храбри” делују тешком артиљеријом и имају значајних успешних резултата.

У области села Торскоје су одбили 2 напада јуришних група 21. и 63. ОМБ Оружаних снага Украјине. Непријатељ је уништен, тврде “Храбри”.

Група специјалаца спречила је покушај ротације милитаната 63. Омбр Оружаних снага Украјине.

У области села Червенопоповка одбијен је напад 21. ОМБ Оружаних снага Украјине.

Напредак руске армије је очитан на Купјанском правцу, где руска војна група Запад спроводи операције сузбијања напада украјинских јединица.

Стручним и уиграним дејствима руских јединица одбијено је шест напада и контранапада јединица 14., 32., 41. и 67. механизоване бригаде Оружаних снага Украјине у рејонима насеља Новоселовское Луганске Народне Републике и Манковка Харковске области.

Елиминисане су и групе људства и технике 67. механизоване бригаде Оружаних снага Украјине и 103. бригаде територијалне одбране у рејонима насеља Синковка и Кисловка, област Харков.

Непријатељски губици су износили до 75 украјинских војника, два борбена оклопна возила, три возила, самоходну артиљеријску јединицу Краб пољске производње и противбатеријски радар АН/ТПК-50 америчке производње.

На Јужно-Доњецком правцу, група Восток армије РФ, успешно је артиљеријом и ваздушним ударима уништила диверзантско-обавештајну групу Оружаних снага Украјине.

Поред рада обавештајаца групе Восток, деловала је и авијација и артиљерија, сви циљеви су успешно гађани, наводи министарство одбране РФ.

На тзв. Запорошком правцу, линија упоришта руске армије на правцу Работино-Вербовој нашла се на жестоком удару украјинске војске, јављају руски војни извори.

Тешки артиљеријски напади долазе из правца Орехова, пише РусВесна, извештавајући о борбама на овом делу фронта.

Прочитајте ОВДЕ о новом лупетању Зеленског

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА