Најновије

ЈОШ ЈЕДАН НАПАД НА МОСКВУ: Руси брзо реаговали

У нападу на руски град у Курској области је оштећена административна и стамбена зграда, јавио је гувернер региона.

Руске снаге су синоћ у неколико руских региона спречиле напад дронова. Оружане снаге Украјине су намеравале да нападну Москву, Курчатов – град са нуклеарном електраном, Псковску, Брјанску и Белгородску област, међутим, није им пошло за руком. Ни у једном региону, према прелиминарним подацима, нема жртава, преносе "РИА Новости".

Двa украјинскa дрона данас су напала руси град у коме се налази нуклеарна електрана Курчатов у Курској области, оштетили су административну и стамбену зграду, детаљи се прецизирају, јавио је гувернер региона Роман Старовојт.

На лицу места се налазе специјалне службе, процењује се штета и утврђују се детаљи, написао је на Телеграму.

У руском граду Курчатову који се налази на неких 70 километара од границе са Украјином, постоји нуклеарна електрана "Курска".

Оружане снаге Украјине редовно покушавају да нападну пограничне и централне делове Русије, користе дронове и организоване саботаже. Стога је у Брјанској, Курској и Белгородској области на снази жути (високи) ниво опасности од тероризма.

Данас је у насељу Љуберци уништен дрон који је летео према Москви, јавио је на градоначелник руске престонице Сергеј Сабјањин.

Према прелиминарним подацима, нема жртава нити штете, написао је Собјањин на Телеграму.

Ни у Псковској области није било мирно, гувернер је јавио да је на небу изнад региона уништен непознати објакат.

У Брјанској области су руски системи ПВО уништили украјински дрон, нема штете нити жртава, написао је шеф региона на Телеграму. И Белгородска област је нападнута, међутим, руске снаге су спречиле напад и обориле дрон, нема жртава нити штете, јавио је гувернер Белгородске области Вјачеслав Гладков на Телеграму.

У последње време украјинске власти све чешће прибегавају терористичким методама, рекла је раније портпаролка руског МСП и објаснила да је то због очигледно неуспешне контраофанзиве Оружаних снага Украјине, коју великодушно спонзоришу САД и друге земље НАТО-а.

Терор којим се користи кијевски режим додатно погоршава украјинску кризу и одлаже изгледе за њено мирно решавање, истакла је тада Марија Захарова.

ЛУКАШЕНКО ИМА ЖЕСТОКУ ПОРУКУ ЗА ПОЉСКУ: Спроводе се провокативне активности

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА