Најновије

ШТА ЗНАЧИ АКТИВИРАЊЕ САРМАТА? Зашто Русија то ради и шта може да се деси

Најмодернији стратешки ракетни комплекс „Сармат” ступио је на борбено дежурство, саопштио је директор „Роскосмоса” Јуриј Борисов током маратона „Подели своје знање”.

Најновија интерконтинентална балистичка ракета „сармат”, која је пуштена у серијску производњу, осигураваће безбедност Русије у наредних 40-50 година, саопштио је генерални директор Државног ракетног центра „Макејев” Владимир Дегтјар још пре пола године.  

КИЈЕВ СЕ СПРЕМА НА ВЕЛИКИ НАПАД: Најавили велику офанзиву на руску територију

„ Осигурани су неопходни материјали и производна опрема. 'Сармат' ће у наредних 40-50 година јачати борбен потенцијал Оружаних снага и поуздано осигуравати безбедност Русије од спољних претњи. У данашњим геополитичким условима, ово је наш поуздан штит, главни фактор нуклеарног обуздавања и гаранција мира”, рекао је  тада Дегтјар у интервјуу за лист „Руска газета”, што се убрзо и обистинило јер је најмоћнија ракета на свету припремљена за борбено дежурство.

„Сармат” ће заменити најтежу стратешку ракету у свету „Војвода” (по класификацији НАТО-а „Сатана”, РС-20В). По својим карактеристикама, домету и брзини лета, ракета „сармат” нема пандана у свету. Она ће моћи да напада циљеве и кроз Северни и Јужни пол, пробијајући противракетну одбрану, и такође ће моћи да погоди мете било где у свету, наводе руски експерти.

Ракета је први пут лансирана у априлу 2022. године са космодрома Плесецк у оквиру програма државних тестирања. Тада је саопштено да су све карактеристике ракете потврђене, те да су бојеве главе погодиле задато подручје на полигону на Камчатки, преноси Спутњик.

КОГА СУ ТО РУСИ ЛИКВИДАРАЛИ? Сатанистичка бригада отишла у пакао (ФОТО

У јуну прошле године саопштено  је да су предузећа руске државне корпорације „Роскосмос” покренула серијску производњу ракета „сармат”, те да ће први ракетни пук бити на борбеном дежурству од краја 2022. године.

Извор: Политика.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА