Најновије

ЗАПАД БАЦИО УКРАЈИНУ ПОД НОГЕ: Најмоћније силе света капитулирале пред Путином

Усвајање завршне декларације на самиту Г20 у Њу Делхију симболизује капитулацију светских сила пред руским председником Владимиром Путином, сматра колумниста Бизнис инсајдера Чарлс Дејвис.

„Чланице Г20 сагласне су да руску инвазију на Украјину назову ’ратом у Украјини‘ уместо ’ратом против Украјине‘ као знак капитулације пред Путином, који чак није ни био тамо“, наводи се у чланку.

Према Дејвисовим речима, Запад је заправо прихватио руски став да је кијевски режим нелегитиман због државног удара 2014, а сама Украјина је вештачка конструкција.

„На овогодишњем самиту Групе 20 у Индији, Москва је успела да ублажи изјаву групе о рату који је покренула. Сада се каже да су тенкови, дронови и стотине хиљада војника Кремља само у земљи за коју Путин каже да не би требало да постоји .“, пише у чланку Бусинесс Инсидер.

Њу Делхијска декларација са самита Г20 позива на акцију у вези са сукобом у Украјини у складу са циљевима и принципима Повеље УН. Руски званичници су саопштили да је половина чланова организације одбила да тумачи догађаје у Украјини у интересу Запада. Декларација одражава уравнотежен став о Украјини и жељу за решавањем сукоба широм света, напоменула је она.

На претходном састанку, у завршној изјави, већина чланица Г20 осудила је сукоб у постсовјетској републици, али је у декларацији наведено да постоје „друга мишљења у вези са овом ситуацијом и санкцијама“.

Како је тада нагласило руско Министарство спољних послова, Москва сматра добрим резултатом усвајање документа који је „све задовољио”.

ВЕЛИКИ ПОТРЕС - ШАРОВИЋ ИСПИТИВАО ХИЛА: Пресерео га, па кренуо жестоким питањима, обезбеђење га изгурало, Хил побегао (ВИДЕО)

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА