Најновије

БОЦАН-ХАРЧЕНКО: Србија је шок за Запад

Амбасадор Руске Федерације у Београду, Александар Боцан-Харченко, у интервјуу за Спутњик, каже да је Србија шок за Запад, јер се не понижава.

Што се тиче Србије они желе да је у потпуности, 100 одсто уведу у групу западних, антируски настројених држава и сматрају да став Србије ствара пукотину у том антируском фронту. И за њих, прикључивање Србије санкцијама представља решење проблема посебних односа између Русије и Србије, односа испуњених поштовањем, пријатељством, љубављу и братством на дужи временски период. Они сматрају да ако се Србија прикључи санкцијама ти односи ће бити поткопани. Греше, јер српско руководство има принципијелни став који се заснива на читавом низу мотива, а главни је став већинског становништва. Друга ствар је то што Запад, била то Европска унија или Вашингтон, не брине много за став већине становништва. И код њих заиста изазива необуздани бес што Србија то ради, а кандидат је за чланство у ЕУ. Навикли су да кандидати за чланство захтеве испуњавају још дисциплинованије и брже од саме ЕУ, настојећи да се истакну, да се „покажу“ и иако још нису пуноправне чланице ЕУ, каже он.

За запад је у одређеном смислу позиција Србије шок, јер нису навикли на такво понашање. Навикли су на константно понижавање, на нарушавање сопствених интереса. Има много примера када државе у циљу задовољавања неких ситних захтева Брисела и Вашингтона одбацују у страну и националне и економске интересе, чак и национално достојанство и историјско сећање, каже руски амбасадор.

Погледајте ОВДЕ ударе дронова камиказа код места Торској 

 Извор: Правда 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА