Најновије

Маестрални роман Воласа Стегнера „На сигурном месту“ у издању Вулкана

Амерички писац Волас Стегнер рођен је 1909. године. Писао је шест деценија – романе, приповетке, биографије и есеје. Његово последње дело „На сигурном месту“, објављено када је аутор имао седамдесет осам година, доступно је на Вулкановом сајту и у књижарама Вулкан широм Србије.

Фото: Вулкан

Од свог објављивања 1987. године, последњи роман чувеног америчког писца Воласа Стегнера „На сигурном месту,“ који вешто дочарава невероватну алхемију пријатељства и брака – у богатству и сиромаштву, у болести и здрављу – етаблирао се као један од највећих и највољенијих америчких романа XX века. На страницама Стегнерове маестрално написане приче препуне мудрости живећете бројне животе, пратећи љубав, жеље, идеализам младости, када је свет пун обећања која се претварају у горку пилулу тешкоћа и старења.

Када се два млада брачна пара сусретну за време Велике депресије, између њих се развија пријатељство које ће трајати читав живот. Иако су у почетку имали много тога заједничког, њихов однос постаје сложенији након неколико деценија лојалности, љубави, рањивости и несугласица. Тридесет четири године након што су постали пријатељи, Морганови, Лари и Сали, посећују летњиковац својих пријатеља, Сида и Черити Ланг, у Вермонту. Током те посете, Лари се присећа свих година пријатељства и снова из младости, и размишља о љубави и покушајима четири пријатеља да се суоче са свим животним искушењима.

Амбиција је пут, а не одредиште, и у суштини је исти пут за све. Непромишљена, само остварена амбиција постаје порок, и може претворити човека у машину која не зна ништа осим како да трчи.

Ово је величанствена прича о идеализму и духу младости, али и о ударцима и компромисима које живот неминовно носи. Стегнер у овом роману говори о томе шта значи бити човек; шта значи волети, изгубити, покушати, пропасти, сањати, надати се, тежити, показујући да оно што нас заиста одржава нису наша дела, већ односи које градимо. Бити вољен, схваћен и прихваћен, упркос нашим манама, на крају је искуство које испуњава и мења живот. У овој приповести суочићете се са животом онаквим какав заиста јесте, у свој његовој чудесности и лепоти, неправди и разочарању.

„Један од највећих савремених писаца.“ – Вашингтон пост

„Веродостојна, људска драма, чији опсег надилази крај приче и одјекује у срцима читалаца.“ – Паблишерс викли
„Изузетна књига... Ништа из ових живота није изгубљено ни потрошено, патња постаје благослов који обогаћује животе протагониста, а сам живот постаје блиставо искуство.“ – Њујорк тајмс

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА