Најновије

ДА ЛИ СУ ОВО ПРИПРЕМЕ ЗА СВЕТСКИ РАТ? Каква је ово порука Блинкена

Сједињене Америчке Државе не охрабрују Украјину да користи оружје које је послато ван њених граница, већ препуштају избор циљева Кијеву, рекао је државни секретар Ентони Блинкен на конференцији за новинаре.

„Када је реч о томе како Украјинци могу да користе ове системе, избор мета је њихов. „Ми не охрабрујемо нити олакшавамо употребу наших система наоружања ван Украјине, али то је у основи на Украјинцима да одлуче“, рекао је он.

Поводом новог наоружања које би могло бити предато Кијеву, Блинкен је навео да је „сваки систем који се разматра, укључујући и онај који је објављен у медијима, у активном разматрању“.

Москва је прошлог пролећа послала ноту земљама НАТО-а у вези са испоруком војне помоћи Украјини. Русија је више пута напоменула да ће сваки терет који садржи оружје за Кијев постати легитимна мета руске војске.

Министар спољних послова Сергеј Лавров је такође рекао да су САД и алијанса директно укључени у сукоб – не само снабдевањем оружја, већ и обуком особља у Великој Британији, Немачкој, Италији и другим земљама.

КАДИРОВ У КОМИ? Западни медији пишу као ударну вест

Извор: Вебтрибуне.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА