Најновије

Судијска комисија ФСС: Судије грешиле и у корист и на штету и Звезде и Партизана

Судијска комисија Фудбалског савеза Србије издала је данас саопштење после ванредне анализе спорних ситуација у седмом колу Суперлиге и нагласила да је било грешака и на штету и у корист Партизана и Црвене звезде, али да се оне неће понављати и да ће предстојећи „вечити дерби” протећи без спорних ситуација.

Судијска комисија Фудбалског савеза Србије издала је данас саопштење после ванредне анализе спорних ситуација у седмом колу Суперлиге и нагласила да је било грешака и на штету и у корист Партизана и Црвене звезде, али да се оне неће понављати и да ће предстојећи „вечити дерби” протећи без спорних ситуација.

„Судије које су начиниле значајне грешке и којима се оне понављају биће кажњене адекватно тежини учињених грешака и неће бити делегиране у дужем временском периоду”, стоји у делу саопштења.

Затим су објављени и закључци комисије после прегледаних снимака спорних ситуација.

„Помоћни судија Светозар Живин и ВАР судија Јелена Цветковић начинили су евидентну грешку на утакмици ФК Вождовац – ФК Младост Лучани. Судијски тим пропустио је да у 45+1. минуту досуди казнени ударац због кажњивог играња лопте руком одбрамбеног играча ФК Вождовац, одручена рука у неприродном положају. Одговорност сносе помоћни судија на тој страни који је имао јасан преглед ситуације и посебно ВАР који је морао да реагује и позове судију да прегледа снимак јер се ради о очигледном прекршају. Други погодак екипе ФК Вождовац у 48 минуту постигнут је после офсајда. Овде је опет највећа одговорност на ВАР судији који је морао да интервенише и да јави главном судији да се ради о офсајду”, преноси Танјуг.

„Главни судија Милош Милановић и ВАР судија Момчило Марковић на утакмици ФК Чукарички – ФК Црвена звезда. Главни судија је у 47 минуту погрешно досудио казнени ударац за гостујућу екипу. У 57. минуту је погрешио што није досудио казнени ударац у корист ФК Црвена звезда због саплитања играча гостујуће екипе од стране играча ФК Чукарички. ВАР је требало да реагује и позове судију да прегледа снимак.

„Главни судија Дејан Трифковић и ВАР судија Павле Томић начинили су грешку на утакмици ФК Партизан – ФК Радник. Главни судија је погрешио кад је у 41. минуту после непотребног и погрешног позива из ВАР собе променио исправну одлуку донету на терену да призна погодак ФК Партизан јер није било прекршаја. Главни судија је погрешио у 90+6 минуту кад је досудио казнени ударац за домаћу екипу јер је гурању домаћег играча од стране гостујућег претходио прекршај другог домаћег играча. ВАР још једном погрешио, морао је да позове судију да погледа снимак”.

„Главни судија Новак Симовић направио је две важне и очигледне грешке на утакмици ФК Раднички – ФК ИМТ. Прво када је досудио казнени ударац за домаћу екипу након што је лопта погодила у руку одбрамбеног играча у природном положају. ВАР га је исправно позвао да погледа снимак, али је судија остао при порешној одлуци чиме тежина грешке добија на значају. Укупан број грешака до овог кола био је минималан, судије су својим одлукама допринеле да гледамо неке веома квалитетне утакмице и да првенство буде веома занимљиво”.

На крају се истиче да се Судијска комисија неће обазирати на саопштења, увреде и омаловажавања и да ће наставити да се бори за равноправан третман свих клубова у два највиша ранга такмичења. Додаје се и да ће Комисија настојати да у избору судија бира оне који имају довољно знања и способности да се изборе са свим притисцима које носе утакмице два највиша степена такмичења. У закључку саопштења се истиче да су у ФСС уверени да ће у наставку првенства број грешака бити далеко мањи, да ће предстојећи „вечити дерби” протећи без спорних ситуација и „да ћемо сви заједно допринети побољшању укупног амбијента и спортске културе у српском фудбалу”.

Утакмица Партизана и Црвене звезде у оквиру 9. кола Суперлиге Србије на програму је у среду, 27. септембра, са почетком у 19 часова, а очекује се да име арбитра који ће водити 170. „вечити дерби” буде саопштено два дана раније, у понедељак.

Извор: Политика.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА