Најновије

РАТ У ФСС: Звезда удара на Пиксија

Фудбалски савез Србије улази у нову етапу обрачуна из серије „свако против свакога“. Звездин поновни захтев за смену Јована Шурбатовића и Дејана Филиповића има много дубље корене од пуког незадовољства суђењем и третманом шампиона на Теразијама 35.

Драган Стојковић Пикси (Фото: Јутјуб)

У среду поподне, са дебелим закашњењем, у јавности је запливао текст писма са стадиона „Рајко Митић“.

Чињеница да је писмо уобличено и достављено на меродавне адресе још прошле недеље, после судијског семинара у Старој Пазови и уочи викенда током колег су црвено-бели имали жестоке замерке на арбитражу и то у две утакмице, наводи на закључак да постоје дубљи корени у поновном захтеву Црвене звезде. Из табора шампиона, једноставно, до тада нису имали разлоге за незадовољство суђењем.

Kонкретно именовани, Јован Шурбатовић и Дејан Филиповић, одавно су мете Звездана Терзића. После мартовске Изборне скупштине, у ФСС је покушан и својеврстан пуч. Није прошао, јер је позиција генералног секретара била довољна чврста да и на службеном путу у Руанди издржи удар. Остали „пуцњи“, такође, били су налик ћорцима, Шурбатовићева столица остала је неупитна.

Сличан је био и статус Дејана Филиповића, иза чијих леђа су овох година стали генерални секретар и неупитно моћни Драган Стојковић Пикси. Селектор је у међувремену ојачао, приграбио додатну моћ и поново се нашао у оку људи окупљених око Црвене звезде. У вакууму власти, Пикси се профилисао као значајан фактор, спреман да доминира и ван терена. Kао у данима апсолутне моћи! Успут, није пропустио шансу ни да ојача тим око себе, људима чија реч на Теразијама 35 има тежину.

Зато се одговор на питање – коме, због чега и којих разлога сметају Шурбатовић и Филиповић – крију лик и дело Драгана Стојковића. Добро упућени тврде да су се, у последњим престројавања на Теразијама 35, искристалисала два табора, али и да нису све улоге јасно подељене. И све на таласу потврде да удар на двојицу људи „из старог система“, како Звезда описује генеларног секретара и првог човека Судијске комисије, заправо представљају пуцањ на Пиксија!

После свега, тешко је конкретно прогнозирати исход још увек живе битке за позиције на Теразијама 35. Столица Јована Шурбатовића, у овом тренутку, не би требало да буде спорна. Генерални секретар издржао је и јаче играче на леђима, са лакоћом амортизовао многобројне ударе и не би требало ни овог пута да стрепи за позицију и место утицајног човека у хијерархији ФСС.

Сасвим је другачији статус Дејана Филиповића. Судије учестало греше, последње коло донело је чак осам (!) грешака арбитара, општа конфузија и злоупотребе ВАР технологије, скромна листа арбитара, недостатак „осигурача регуларности“, позиција у УЕФА такмичењима, напокон и недостатак квалитетног младог нараштаја, добро су уздрмали статус председника најодговорније комисије у вертикали српске куће фудбала. Листа потенцијалних наследника, поразна и депримирајућа, била је протеклих месеци главни савезник Дејана Филиповића. Било какав захтев за смену председника Судијске комисије, садржао је и нужно питање „а, кога за председника“. Јасан одговор, за сада, није стигао…

Извор: СпортКлуб

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА