Најновије

ЈЕРМЕНИЈА ИЗЛАЗИ ИЗ ОДКБ? Пашињан се обратио нацији

Јерменија треба да трансформише и допуни инструменте унутрашње и спољне безбедности земље, рекао је премијер Никол Пашињан у обраћању нацији.

Јерменија (Фото: РИА Новости)

„Предузећемо све мере да заштитимо независност. С тим у вези, неопходно је трансформисати, допунити и обогатити инструменте спољне и унутрашње безбедности Јерменије, сарађујући са свим партнерима који су спремни да предузму кораке од обостране користи“, рекао је он.

Према Пашињановим речима, спољни безбедносни системи у које је Јерменија тренутно укључена су неефикасни.

„Анализа догађаја показује да су ти безбедносни системи и они савезници којима смо се дуго надали поставили задатак да покажу нашу рањивост и оправдају немогућност да јерменски народ има независну државу“, рекао је јерменски премијер.

Подсетимо, Јерменија је од 1992. године чланица Уговора о колективној безбедности (ОДКБ), а савезници у оквиру те војне алијансе су јој Белорусија, Казахстан, Кирхизија, Русија, Таџикистан и Узбекистан.

Он је напоменуо да таква политика није везана за промену власти у Јерменији 2018. „и да се наставља деценијама“. Истовремено, Јереван се никада неће сложити са формулацијама које доводе у питање независност републике, нагласио је Пашињан.

„Забрињавајуће је да, уместо да послушају нашу вољу да имамо независну, суверену, слободну и демократску државу, неки од наших партнера све више улажу напоре да покажу нашу безбедносну рањивост, угрожавајући не само спољну већ и унутрашњу безбедност и стабилност, кршећи све норме. дипломатске и међудржавне етике, коректности, чак и обавеза садржаних у уговорима“, рекао је Пашињан.

О пробоју линије фронта у Украјини прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА