Најновије

НОВИ СУКОБ РУСКЕ ВОЈСКЕ И ВАГНЕРА?! Прекид логистике преко Хмејмима, један део ПВК се одвојио

Прве јединице Приватне војне компаније (ПВК) Вагнер почеле су да се враћају у Бахмут да изведу контранапад на раније изгубљене положаје, преноси Телеграм канал Рибар.

Вагнерова група (Фото: принтскрин)

Реч је о оном делу Компаније који се заједно са командантом са надимком Седој одвојио од главних снага Вагнера након побуне Јевгенија Пригожина.

Језгро чине борци ПВК у оквиру јединице Министарства одбране „Редут“ и „Добровољачки корпус“, који је укључивао јединице ПВК. Паралелно са овим, Трошев наставља кампању међу борцима ПВК укљученим у белоруски и афричко-блискоисточни правац.

Што се тиче главног дела Вагнера, овде није све тако једноставно. Команда Вагнера у лицу Лотуса (бивши заменик Уткина, а сада командант целе ПВК) водила је преговоре са Росгвардијом у вези са укључивањем одреда под њихов кишобран. Али један од главних услова је потписивање појединачних уговора са војницима. И то више неће бити плаћеници, већ стална војна лица, која се могу поделити, по комадима слати у друге правце и третирати по жељи у интересу органа безбедности. На речима, наравно, обећали су да неће дозволити да се то деси, да ће дозволити да се заставе и шеврони сачувају, али де јуре то никако неће бити заведено.

Зато питање уласка у састав Росгвардије још није решено: на савету команданата Вагнерове групе 22. септембра није донета једногласна одлука о овом питању. Можда ће неки од бораца пристати на такве услове, али сигурно не сви.

Што се тиче спољашње контуре Вагнера, логистички проблеми остају. Команда Оружаних снага Русије у ваздухопловној бази Хмејмим снажно је препоручила Сиријцима да не дозволе слетање авиона из Либије, Централноафричке Републике и Малија и послушали су препоруке. Због тога ће, највероватније, бити ревидирана логистика Вагнерове групе, што ће додатно повећати јаз између Министарства одбране и Компаније.

О пребацивању снага на уктајинском фронту прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА