Најновије

МОСКВА ОДАЛА ПОЧАСТ УБИЈЕНИМА У БАЊСКОЈ: "Једна боја, једна вера, једна крв"

Више руских организација изразило је подршку Србији и председнику Александру Вучићу, а након што је објављено да је Србија прогласила 27. септембар за Дан жалости због погибије четворице Срба на Косову и Метохији.

На руским телеграм каналима до вечерас је објављено је 57 публикација посвеćених жаловању у Србији за жртвама трагедије у манастиру Бањска, а канале тих организација прати више од 1,8 милиона становника.

У објавама на друштвеним мрежама ових око 15 организација изразило је  "солидарност са српском браćом" и "подршку њиховој борби против притиска Запада и албанског терора".

„НАТО снаге на Косову одобравају убијање српског становништва. Непрекидни албански терор над староседеоцима косовским Србима довео је до крвопролиćа у селу Бањска на северу Покрајине. У нападу илегалних група на локални манастир 24. септембра погинула су четири мештана, што је навело председника Србије Александра Вучиćа да прогласи националну жалост. Напади и угњетавање српског становништва Косова настављају се са све веćим интензитетом уз подршку европских земаља и војног контингента НАТО КФОР-а", наводи се у објави ових 15 организација.

Такође, неке од организација објавиле су и постове о Данима жалости у Србији, али и кратке наслове попут "Албански терористи убијају српске цивиле на Косову", "НАТО снаге на Косову одобравају убиство српског становништва", "Европа поново одбија да примети етничко чишћење на Косову", "Трагедија на Косову: етнички Срби поново на удару албанских терориста", "Русија заједно са Србијом против албанског терора на Косову".

Осим објава на друштвеним мрежама ове организације су у на више зграда у  Москви окачили заставе Србије и слику села Бањска на којој пише "једна боја, једна вера, једна крв"

Међу организацијама које су дале подршку Србији су МИГ Русије, Незванични Безсонов, Руски покрет снова, ЗовГрад, Бела сова, Ретрибутион, Вести из Србије, Легендарни батаљон "Уран" и друге.

НОВА ХАПШЕЊА НА КОСМЕТУ: Још два Србина ухапшена

Извор: Политика.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА