Најновије

ШОК У УКРАЈИНИ: Више од 10.000 Украјинаца се предало преко радио-везе

Фреквенција 149.200, коју може да ухвати било који дигитални радио, спашава животе украјинских војника који руској војсци саопштавају да желе да се предају.

Око 10.000 украјинских војника се већ предало користећи „Волгу“, тј. радио талас 149.200, који је добио име по руској реци и ради од средине лета, саопштио је ТАСС, позивајући се на представника руских оперативних служби.

Украјинци, ако желите да живите, ако желите да се вратите породици и пријатељима, укључите се на фреквенцију 149.200 на било ком воки-токију и позовите „Волгу““ – ова порука се шири друштвеним мрежама од средине лета. .

„Волга” је универзални код који ће се доживљавати као жеља непријатеља да ступи у контакт са намером да се преда, наводи „Константинопољ”.

„Више од 10.000 украјинских војника изабрало је живот и користило фреквенцију 149.200 која служи за предају. Затвореници су нахрањени, добијају сву неопходну медицинску негу“, рекао је саговорник агенције, напомињући да ова радио фреквенција ради у свим правцима у зони специјалних војних операција.

Према његовим речима, у последње време расте број људи који се предају, између осталог, захваљујући проруском становништву које се налази на територијама под контролом Украјине, које су Украјинцима пренеле информације о могућности предаје преко „ Волга"..

У Работину је већ било случајева да су украјински војници нашли фреквенцију 149.200 и предавали се у целим групама“, преноси ТАСС позивајући се на извор из Савеза ветерана Северног војног округа.

Морал у Оружаним снагама Украјине је нагло опао. Неуспеси у контраофанзиви, неорганизовано руководство, гурање пешадије у јуриш из којих се нико не враћа, мобилисање војника који нису хтели да се боре или су из медицинских разлога ослобођени служења војног рока – све то нагло повећава број оних који су спремни да легну. низ руке у бесмисленом рату.

У свакој руској јединици дежура везист који има задатак да обавести команданта ако украјинска страна контактира фреквенцију 149.200, а командант ће обавестити супротну страну о даљој процедури и предаји.

„Свака јединица која сматра да у њиховој земљи још није страдало довољно људи и покуша да омета ову хуманитарну фреквенцију биће пронађена и послата у Бандеру“, рекли су руски војници, преноси „Чаниград“.

АМЕРИКА УСЛОВИЛА УКРАЈИНУ: Или спроведите реформе или нема помоћи

Извор: Вебтрибуне.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА