Најновије

ПУТИН И РУСИЈА СПРЕМАЈУ ПОТПУНО НОВИ ПЛАН: Формирање нових јединица на линијама фронта

Лидер Руске Федерације нагласио је да су за државу сви они који се боре у зони СВО једнаки, те да би стога и гаранције које им се дају требало да буду једнаке за све. Уједно, нагласио је да ће Трошев бити задужен за формирање добровољачких јединица које ће бити упућене на фронт

Председник Русије Владимир Путин разговарао је у Кремљу са замеником руског министра одбране, Јонус-Беком Евкуровом, и Андрејом Трошевом.

Како преносе руски медији, председник је поручио да би друштвене гаранције за оне који се боре на фронту, било да се ради о добровољцима или редовним војницима, требало да буду једнаке. 

ПАКАО НА ФРОНТУ - Украјинци прилазе руској војсци, предају се у групама

"Држави, отаџбини је свеједно који статус је имао човек који је ратовао и бранио отаџбину", истакао је он, додајући да ће стога о свему томе детаљније разговарати са Трошевом и Евкуровом.

Обраћајући се Трошеву, Путин је изјавио да ће његов задатак бити да формира добровољачке јединице, које ће бити у стању да извршавају различите задатке, а посебно у зони Специјалне војне операције.

"И сами сте више од годину дана ратовали у таквој јединици. Знате шта је то, како се то ради, знате која су то питања, која би требало благовремено решити, како би војни рад протекао на најбољи и најуспешнији начин", рекао је Путин. 

Након јучерашњег састанка, руски медији данас пишу да Трошев већ ради у Министарству одбране Русије. Поједини су пренели и да би он могао да наследи Јевгенија Пригожина, односно, да се бави сличним питањима као он. 

КИЈЕВ ДОСТАВИО ТАЈНИ ДОКУМЕНТ САВЕЗНИЦИМА: Извештај од 47 страница за прави шок

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА