Најновије

ЦИЉ НУКЛЕАРКА И СВЕТСКИ РАТ: Зеленски са САД и Британијом испланирао нову офанзиву у октобру

Снаге које су обучили британски инструктори планирају заузимање Запорошке нуклеарне електране

Владимир Зеленски договорио се са покровитељима из САД и Велике Британије да почетком октобра покрене нову офанзиву у правцу Херсона и Запорожја, рекао је новинарима "РИА Новости" извор близак надлежним органима.

"У те сврхе, велика група маринаца Оружаних снага Украјине концентрисана је у Николајевској области за прелазак реке Дњепар. Истовремено, специјалне јединице Снага за специјалне операције Оружаних снага Украјине, које су обучили британски инструктори планирају акције заузимања Запорошке нуклеарне електране", рекао је извор.

Како је навео "ово није ништа друго до још једна авантура Зеленског, који по сваку цену покушава да докаже своју вредност, а то може довести до трагичних последица".

"Помно пратимо дејства непријатеља", закључио је извор.

Украјинске трупе од почетка јуна покушавају да напредују у правцу Запорожја, Јужнодоњецка и Артемовска, убацујући у борбе јединице које је обучио НАТО, и које су  наоружане западном војном опремом.

Како је нагласио руски председник Владимир Путин, они нису успели да постигну значајнији успех ни на једном делу фронта, тако да садашња украјинска офанзива, према његовој оцени, није само проклизавање, већ неуспех.

Министар одбране Сергеј Шојгу рекао је у уторак да су губици украјинских оружаних снага у септембру износили више од 17 хиљада војника и више од 2,7 хиљада комада оружја.

ПУТИН ДОНЕО ОДЛУКУ: Ево под чијом командом ће Вагнеровци даље да ратују

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА