Најновије

ИЗДАЈА У БАЊСКОЈ: Приштина знала све информације (ВИДЕО)

На основу онога што се десило у Бањској, може се рећи да је издаја постојала. Косовска полиција и политичка елита у Приштини имали су цело време информације. Пуно је питања зашто је то овако лаички изведено. Ако је неко правио сценарио, онда је он био изузетно лош. Та група није могла решити питање безбедности Срба на северу Косова, изјавио је проф. др Митар Ковач, генерал у пензији, један од оснивача евроазијског безбедносног форума, приликом гостовања у емисији Луча канала Прави одговор. 
Албанци добили све податке (Фото: Скриншот)

Албанци добили све податке (Фото: Скриншот)

Како је рекао, повода за овакву реакцију српског живља било је и превише. 

- Овакав повод није био потребан да би интервенисала војска и полиција Србије. То је матична територија Републике Србије и требало се интервенисати и решити тај проблем у један два дана, и  стати, за почетак, на реци Ибар. Тиме би се и међуанродним чиниоцима ставило до знања да Србија није одустала од Косова и Метохије, да то сматра својом националном територијом и да се само у контексту међународно признатих граница може решавати статус Косова и Метохије – изнео је Ковач.  

Међутим, како је навео, од политичких гарнитура у Београду добијамо поруке: „не може и не сме војска да интервенише, не могу да се укључе полицијске снаге, интервенисаће НАТО. 

- И тако сличне приче. Једноставно плаше народ да се не спроведе оно што је већинско расположење, а то је да заустави патњае Срба на Северу, и заштити од самовоље приштинских власти која ће бити само већа у наредном периоду – закључио је.

Ковач је говорио и о томе шта можемо очекивати на украјинском фронту и када ће Руси завршити ову операцију. Рекао је да ће избегли Украјинци бежати из западних земаља. Такође је говорио и о дестабилизацији Републике Српске. Открио је и за колико пара су продати тенкови Ју-Ес Стилу на топљење у смедеревској железари, али и колико скупо ће нас коштати француски авиони „рафал“, који су на путу да буду договорени. 

О свему детаљније погледајте у емисији на каналу Прави одговор:

Прочитајте ОВДЕ како је Гренел испрозивао Блинкена и Саливена за Косово и српску војску

Извор: Правда.рс
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА